112-nieuws | Veel rook bij brand in trappenhuis - Man aangehouden na bommelding

Bij de brand kwam flink wat rook vrij
Bij de brand kwam flink wat rook vrij © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 29 mei. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Man (35) aangehouden voor bommelding

De politie heeft zaterdagavond een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij met een bom had gedreigd in het Carlton Beach Hotel in Scheveningen. De man liet een tas achter in de lobby van het hotel waar volgens hem een bom in zou zitten. Als gevolg van het dreigement werd het hotel tijdelijk ontruimd. De man reed daarop weg in een taxi maar werd kort daarna onderweg alsnog aangehouden. In de tas werden geen explosieven aangetroffen. Op dinsdag 31 mei moet de man voor de rechter verschijnen.

Brand in trappenhuis Leiden

Op de bovenste verdieping van een trappenhuis aan de Surinamestraat in Leiden is zondagochtend brand ontstaan. Hierbij kwam veel rook vrij. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle en er raakte niemand gewond. Wel is er flinke schade ontstaan in het trappenhuis.

Gewonde bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval aan de Zweilandlaan in Leiden is iemand gewond geraakt. De bestuurder van de auto botste tegen een hek, waarbij het voertuig flink beschadigd raakte. De automobilist raakte hierbij zodanig gewond, dat hij naar het ziekenhuis is gebracht.
Eenzijdig ongeval in Leiden
Eenzijdig ongeval in Leiden © Regio15