Zes huizen onbewoonbaar na uitslaande brand

De vlammen sloegen uit de woning
De vlammen sloegen uit de woning © MediaTV
LEKKERKERK - Bij een uitslaande brand in Lekkerkerk zijn in totaal elf woningen ontruimd. De brand brak dinsdagochtend rond 2.45 uur uit aan het Patrijspad. Uiteindelijk moesten bewoners van zes huizen ergens anders onderdak vinden. Niemand raakte gewond. De politie is op zoek naar getuigen van de woningbrand.
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend. Rond 4.30 uur had de brandweer het vuur onder controle. Door bluswater in de benedenwoningen en rookschade in de naastgelegen bovenwoningen konden de bewoners van zes woningen niet terug. De overige bewoners kregen rond die tijd het bericht dat zij terug mochten naar huis.
Alle andere bewoners hebben ergens anders onderdak gevonden, waarna de brandweer rond 5.15 uur kon inpakken. De recherche doet dinsdagochtend onderzoek in de woning. Volgens een politiewoordvoerder worden alle opties open gehouden.

Woningen pas na onderzoek politie vrijgegeven

'Wij zijn niet bekend met overlast op het adres waar de brand uitbrak', zegt een woordvoerder van de woningcorporatie. 'De politie is nog bezig met forensische opsporing en tot die tijd worden de woningen nog niet vrijgegeven. Dat vinden wij ontzettend vervelend voor de bewoners. We zijn vooral blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen. We kijken wat we voor de bewoners kunnen betekenen.'
De schade aan de woning is groot
De schade aan de woning is groot © Omroep West