Jonge overvalverdachte die dreigde met hamer krijgt week de kans om zich te melden

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
DEN HAAG - De vermoedelijk minderjarige verdachte van de overval op een kapsalon in Den Haag krijgt van de officier van justitie een week de tijd om zich te melden. Daarom worden beelden waarop hij is te zien, nu nog geblurd getoond in Team West. Als volgende week dinsdag nog niet bekend is wie het is, komt hij herkenbaar in beeld.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 24 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De verdachte heeft zich binnen de week bij de politie gemeld. De herkenbare beelden worden daarom niet meer getoond.
Zaterdag 18 december is de dag dat een nieuwe lockdown in Nederland wordt aangekondigd. Het is die dag daarom erg druk bij kapsalons, omdat mensen zich nog snel willen laten knippen. Rond 14.30 uur zijn de kapsters van Hoofdzaken aan de Eksterhof in de Haagse wijk Ypenburg allemaal bezig om klanten te helpen.
Dan komt er een overvaller binnen. Hij heeft een hamer bij zich en slingert die richting één van de medewerksters. Hij wil geld. De vrouw maakt gelijk de kassa open en de overvaller haalt daar geld uit. Vervolgens rent hij de winkel weer uit.

Nu nog onherkenbaar

De verdachte is gefilmd terwijl hij door de wijk wegvlucht. Hij draagt een hoodie, een donkerblauwe gewatteerde jas en een spijkerbroek met gaten. Omdat hij vermoedelijk minderjarig is, is zijn gezicht nu nog onherkenbaar gemaakt. Als hij zich op dinsdag 31 mei niet heeft gemeld bij de politie of als niet bekend is wie het is, worden de ongeblurde beelden getoond.