Krimpenerwaard heeft vervanger voor 'grensoverschrijdende' burgemeester

Pauline Bouvy aanvaart het burgemeesterschap op de kamer van de commissaris van de Koning
Pauline Bouvy aanvaart het burgemeesterschap op de kamer van de commissaris van de Koning © Provincie Zuid-Holland
KRIMPENERWAARD - Pauline Bouvy (VVD) is met ingang van deze woensdag waarnemend burgemeester van Krimpenerwaard. De voormalig eerste burger van Voorschoten volgt Pieter Paans op, die anderhalve week geleden vanwege een 'grensoverschrijdend voorval' zijn ambtsketen inleverde.
Vanwege een ingrijpende operatie stopte Bouvy in 2020 voortijdig als burgemeester van Voorschoten om zich volledig te kunnen richten op haar gezondheid. 'Inmiddels laat haar gezondheid het weer toe om waarnemend burgemeester te worden', schrijft de provincie Zuid-Holland in een persverklaring. Bouvy blijft minimaal één jaar burgemeester van Krimpenerwaard.
Commissaris van de Koning Jaap Smit van de provincie Zuid-Holland stelt dat het herstellen van de rust in de gemeente de belangrijkste opdracht is van Bouvy. Dat is in zijn ogen noodzakelijk na de ophef die is ontstaan over Bouvy's voorganger Pieter Paans. In ieder geval één medewerker stoorde zich zo erg aan het (amicale) gedrag dat hij of zij niet meer met de burgemeester wilde en kon werken.