Zeer grote brand in bedrijfspanden Rijswijk onder controle

Grote brand in de Van Gijnstraat in Rijswijk
Grote brand in de Van Gijnstraat in Rijswijk © Regio15
RIJSWIJK - De brand die in de nacht van woensdag op donderdag woedde in meerdere bedrijfspanden aan de Van Gijnstraat in Rijswijk is onder controle. Dat meldt de brandweer aan Omroep West. 'Het is niet zoals vannacht toen de vlammen metershoog waren en er flinke rook was, maar we willen voorkomen dat de vuurhaarden weer oplaaien', zegt een woordvoerder. Ook wordt een grijpkraan ingezet om bij de moeilijk bereikbare brandhaarden te komen.
De brand is volgens de brandweer rond 0.30 uur ontstaan. In de panden zaten onder meer autobedrijven. Er werden veel hulpdiensten ingezet om de brand te bestrijden. Meerdere brandweerkorpsen uit De Lier, Delft, Wateringen, Honselersdijk, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Maasland, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg werden opgeroepen om daar bij te assisteren.
Om aan genoeg bluswater te komen werd er een zogenoemd grootschalig watertransport ingezet. Ook werden drie extra hoogwerkers opgeroepen en is een speciale blusrobot gebruikt. Die kan in korte tijd veel water op het vuur spuiten.
Enorme schade panden Rijswijk na grote brand
Het naastgelegen hotel Stay at 7 aan de Volmerlaan werd vanwege de rookontwikkeling ontruimd. Volgens een brandweerwoordvoerder ging het om meer dan honderd mensen. De hotelgasten zijn tijdelijk opgevangen in een ander hotel.
Volgens de brandweer hebben de panden enorme schade opgelopen. Hoe groot de schade is, moet na de bluswerkzaamheden blijken. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Hinder

De verwachting is dat de bluswerkzaamheden voorlopig nog niet klaar zijn, ook al is de brand onder controle. Dit zorgt nog steeds voor rookoverlast. Ook het verkeer in de directe omgeving zal hinder ondervinden vanwege de wegafsluitingen, zegt de brandweer donderdagochtend.
De schade is enorm
De schade is enorm © Regio15