Sprookjeshuwelijk met Duitse prins ontstond op Schevenings bal: 'Het maakt me niet uit wat hij is'

Alexander en Hande zijn terug op de plek waar ze elkaar drie jaar geleden ontmoetten
Alexander en Hande zijn terug op de plek waar ze elkaar drie jaar geleden ontmoetten © Omroep West
DEN HAAG - Het is een verhaal zoals je normaal alleen in sprookjes ziet. Op een bal ontmoet de Turks-Nederlandse Hande een Duitse prins. Ze raken verliefd en binnenkort stappen ze in het huwelijksbootje. Om hun eerste ontmoeting te vieren, bracht het stel een bezoek aan de plek waar het allemaal begon: het Scheveningse Kurhaus.
De 29-jarige Hande Macit zal 26 mei 2019 niet snel vergeten. Ze heeft die dag een kaartje voor een bal in het Kurhaus. 'Ik houd ervan om mezelf helemaal mooi te maken, met een mooie jurk en dat alles en iedereen ook zo mooi is', zegt Hande. In eerste instantie zou ze met haar broer en een vriend gaan, maar die kunnen op het laatste moment niet meer. 'Ik had er zo naar uitgekeken.' Daarom besluit ze toch te gaan, in haar eentje.
Duitse prins Alexander ontmoet zijn ware op Scheveningen
Hande heeft al snel aanspraak. De Duitse prins Alexander van Mecklenburg (30) stelt zich aan haar voor: 'Hoi, ik ben Alex.' Hij laat bewust achterwege dat hij een prins is om zo een eerlijke indruk te kunnen maken op haar. Prins of geen prins, Hande laat Alexander niet meer alleen. Ze kletsen de hele avond en nacht door.

Smoorverliefd op Alexander

Daarna blijven ze regelmatig afspreken en Alexander vertelt Hande dat hij van Duits koninklijk bloed is. 'Het maakt me niet uit wat hij is of doet, ik ben echt smoorverliefd op hem', zegt Hande. De Turks-Nederlandse vrouw heeft niets koninklijks in haar bloed. Ze is met haar broer vanuit Turkije naar Nederland geëmigreerd en heeft samen met hem een bedrijf in Rotterdam, waarbij ze biologische yoghurt verkopen aan restaurants. Door corona gaan de zaken niet heel goed meer.
© Privé
De prins helpt inmiddels ook mee met yoghurt maken op de boerderij. 'Dingen doen met mijn handen vind ik fijn en het is goed om bezig te zijn met natuurlijke biologische producten en je hiervan ook bewust te zijn', zegt de prins. Inmiddels woont het stel samen op de Kop van Zuid in Rotterdam, regelmatig brengen ze een bezoekje aan Den Haag.

'Herinneringen komen boven'

Om hun eerste ontmoeting te vieren, bezocht het stel donderdag - precies drie jaar na dato - de Scheveningse boulevard. 'Er komen elke keer zoveel mooie herinneringen terug als we hier zijn', zegt Hande. Alexander vult aan: 'Den Haag is zo'n fijne stad, je hebt echt het stedelijke, de rust, het strand en heerlijke terrasjes en cultuur.'
© Privé
Het verloofde stel gaat in september trouwen in Duitsland. Dan is het Turkse meisje Hande Macit dat yoghurt maakt ineens Hertogin van Meckelenburg. De twee blijven voorlopig in Rotterdam wonen. Alexander: 'Dichtbij Den Haag en we houden echt van de Hollandse cultuur en hebben inmiddels hoop vrienden hier.'
© Privé