Man dreigt met bom in lobby hotel Scheveningen

De politie staat bij de ingang van het hotel
De politie staat bij de ingang van het hotel © Regio 15
DEN HAAG - De politie heeft zaterdagavond een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in het Carlton Beach Hotel op Scheveningen voor het dreigen met een bom. Het personeel belde daarop 112 en ontruimde het hotel. De man kon kort daarna worden aangehouden door de politie. Een team van de politie trof geen explosieven aan.
Volgens de politie stapte de man om 21.20 uur de lobby van het Carlton Beach Hotel aan de Gevers Deynootweg binnen. De man riep dreigementen en liet een tas achter in de lobby, waarvan hij zei dat er een bom in zat. Terwijl het personeel de hulpdiensten inschakelde en het hotel ontruimde, stapte de man in een taxi en reed hij weg van het hotel. Agenten die op de melding afkwamen zagen de taxi rijden en hielden hem staande, waarop de verdachte werd aangehouden.
Zoals gebruikelijk is bij een bommelding werden de specialisten van het Team Explosieven Verkenning (TEV) ingeschakeld. Zij hebben de tas van de man onderzocht, maar hebben niks verdachts aangetroffen. De gasten mochten daarop terug naar hun kamers. De verdachte zit nog vast. De officier van justitie heeft bepaald dat hij zich dinsdag via het supersnelrecht voor de rechter moet verantwoorden.