112-nieuws | Gewonden bij ongeluk in Rijnsburg - Huizen beschadigd door brand

REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 31 mei. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Gewonden na ongeluk in Rijnsburg

In Rijnsburg zijn dinsdagmiddag een fietser en een scooterrijder gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeluk gebeurde vlak na 16.00 uur op de Waterboslaan in het dorp.
Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend. Volgens omstanders is de fietser met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook de bestuurder van de scooter moest naar het ziekenhuis.

Veel schade na brand in schuurtje

Op de Maarsbergenstraat heeft een flinke uitslaande brand gewoed in een schuur aan de achterzijde van een woning. De brand is overgeslagen naar twee huizen waardoor flinke schade is ontstaan. De brand brak rond 17.00 uur uit. Meerdere woningen werden ontruimd. Bij de brand raakte niemand raakte gewond.
Uitslaande brand in aanbouw Maarsbergenstraat
Uitslaande brand in aanbouw Maarsbergenstraat © District8

Politie rukt uit na melding schietpartij

Een 17-jarige jongen uit Delft is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een schietpartij in Zoetermeer. Volgens de politie is het slachtoffer zelf naar het ziekenhuis gegaan. 'Daar wordt hij met spoed behandeld', meldt een woordvoerder.
De politie doet onderzoek op het Van Doornenplantsoen in Zoetermeer
De politie doet onderzoek op het Van Doornenplantsoen in Zoetermeer © Omroep West

A4 weer open na ongeluk met vrachtwagen

De A4 van Rotterdam naar Den Haag is dinsdagmiddag korte tijd afgesloten geweest door een ongeluk met een vrachtwagen. Dat meldt Rijkswaterstaat. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. Automobilisten werden omgeleid via de A20 en A13. Rijkswaterstaat meldt dat omrijden niet meer nodig is, maar dat reizigers wel rekening moeten houden met vertraging op de A4 vanaf Delft.

Auto vliegt uit de bocht en ramt lantaarnpaal in Rijswijk

Op de Vrijenbanselaan in Rijswijk is dinsdagmiddag een auto uit de bocht gevolgen. Daarbij klapte het voertuig tegen een lantaarnpaal. Op foto's is te zien dat na het ongeval meerdere politie-eenheden, de brandweer en twee ambulances zijn uitgerukt. Of er daadwerkelijk gewonden zijn gevallen, is onduidelijk. Wel liepen de auto en de lantaarnpaal flinke schade op. Door het incident is in beide richtingen een rijstrook van de weg dicht geweest. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.
© Regio15

Auto kantelt op brug in Leiden

Op de Wilhelminabrug in Leiden is dinsdagochtend een auto op z'n zijkant terecht gekomen. De bestuurder knalde tegen een hek naast de rijbaan en kantelde met zijn voertuig. Hij bleef daarbij ongedeerd. Wel schrampte de auto tijdens het ongeluk een andere auto, die daarbij lichte schade opliep.
De rijbaan is afgezet. Verkeer wordt door de politie om en om over de andere rijbaan geleid. Een berger komt ter plaatse om de auto rechtop te zetten en af te voeren.
De auto kwam op z'n zijkant terecht
De auto kwam op z'n zijkant terecht © Omroep West
De bestuurder raakte niet gewond
De bestuurder raakte niet gewond © Omroep West

Auto uitgebrand in Boskoopse Snijdelwijk

Een auto is dinsdagochtend volledig uitgebrand in Boskoop. Dat gebeurde aan de Lage Weide in de wijk Snijdelwijk, waar men eerder al last had van meerdere autobranden. Het voertuig stond op een parkeerplaats voor een flat.
De brandweer heeft het vuur gedoofd, maar kon niet voorkomen dat de auto helemaal afbrandde. De politie doet onderzoek naar de brand. Eind vorig jaar werd de wijk ook al geteisterd door autobranden en vandalisme. Bewoners zeiden toen dat ze zich niet meer veilig voelden in hun eigen wijk. Van september 2019 tot maart 2021 was er rondom de Lage Weideflat in de Snijdelwijk al cameratoezicht vanwege overlast.
[StoryTelling:Picture:4582604">

Politie ziet bestuurder met ballon en vindt auto vol lachgas

Politieagenten in Delft keken raar op toen ze een stilstaande auto passeerden op de A13. De bestuurder had namelijk een ballon in zijn mond. Na een controle bleek dat de bestuurder ook nog eens een lachgasfles tussen zijn benen had. Ook dat was nog niet alles: in de auto vond de politie tien andere lachgasflessen.
'De helft was weliswaar leeg, maar legaal is het niet', schrijft de Delftse politie. De auto was op meerdere plekken ook verbouwd om maar zo veel mogelijk lachgasflessen kwijt te kunnen. De bestuurder kan een flinke boete verwachten.