Amalia kiest niet voor Leiden en gaat studeren in Amsterdam

Prinses Amalia
Prinses Amalia © ANP
LEIDEN - Kroonprinses Amalia breekt met een familietraditie. De 18-jarige prinses gaat niet in Leiden studeren, maar heeft gekozen voor de Universiteit van Amsterdam. Daar gaat ze de studie Politics, Psychology, Law and Economics volgen. Ook gaat Amalia in een studentenhuis in de hoofdstad wonen.
Voorgangers prinses Juliana, prinses Beatrix en koning Willem-Alexander kozen in het verleden wel voor de Universiteit Leiden. Tijdens de afgelopen Koningsdag wilde de prinses nog niets zeggen over haar studiekeuze. 'Het is nog een beetje spannend', vertelde ze toen.
Maandag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat Amalia de afgelopen maanden bezig is geweest met de aanmeld- en selectieprocedure van deze bacheloropleiding aan de Universiteit van Amsterdam. De kroonprinses begint in september met haar nieuwe opleiding. Ze zal dan ook in Amsterdam gaan wonen, waar ze woonruimte heeft gevonden die ze met enkele medestudenten zal gaan delen.

Vrijwilligerswerk bij Oranje Fonds

Amalia behaalde vorig jaar haar gymnasiumdiploma. Het afgelopen jaar heeft de kroonprinses een tussenjaar gehad, waarin ze zich vooral heeft gericht op vrijwilligerswerk. Zo was ze erg actief voor het Oranje Fonds. Amalia is erg blij dat ze dit jaar veel privacy heeft gehad, omdat ze in de komende jaren veel in de spotlight zal staan. De studietijd in Amsterdam wordt ook als privé beschouwd, waardoor de RVD niet veel informatie over de studententijd van de kroonprinses zal delen.