Brandweer haalt schoenen van 2000 euro uit vuilcontainer

Brandweer en opgeluchte bewoner tonen het paar schoenen wat is teruggevonden.
Brandweer en opgeluchte bewoner tonen het paar schoenen wat is teruggevonden. © Regio15
LEIDEN - De Leidse brandweer heeft maandagochtend een man heel erg blij gemaakt. Ze hebben een paar speciaal op maat gemaakte schoenen uit een ondergrondse kledingcontainer teruggehaald. De schoenen hebben een waarde van bijna 2.000 euro.
Vorige week woensdag had de man de orthopedische schoenen per ongeluk in de container gedaan. Hij dacht ten onrechte dat het om een oud paar schoenen ging. Maandagochtend belde de man de brandweer en die kwamen naar de ondergrondse vuilcontainer in de Herenstraat om de schoenen te zoeken.
De brandweermannen reikte tot diep in de de vuilniscontainer met een afvalgrijper.
De brandweermannen reikte tot diep in de de vuilniscontainer met een afvalgrijper. © Regio15
De brandweer rukte uit met zes man en een brandweerwagen, maar een lange afvalgrijper bleek het juiste gereedschap om de peperdure schoenen te redden. Na een minuut of twintig kwam het verloren paar schoenen weer tevoorschijn. De man was erg blij en bedankte de brandweermannen voor hun inzet. Als dank heeft de man beloofd om wat lekkers naar de kazerne te brengen.
Bent of kent u de man die de schoenen per ongeluk weggooide? We komen graag met u in contact via redactie@omroepwest.nl of 070-3078888.