Parkpop 2022: wie staan er, hoe kom je er en waar is het?

DEN HAAG - Den Haag maakt zich op voor dé Haagse happening van het jaar: Parkpop. Voor het eerst in het 40-jarige bestaan is het festival op een andere plek in de stad. Dat en meer lees je in dit overzicht.

Waar is het?

Het belangrijkste wat je moet weten van Parkpop is de locatie. Wie komende zondag naar het Haagse Zuiderpark gaat in de veronderstelling dat het feestje daar is, komt bedrogen uit. Het Zuiderpark zal er vredig, groen en stil bijliggen. Het Malieveld is namelijk 'the place to be'.

Wie spelen er op Parkpop?

Op het hoofdpodium trapt Froukje om 13.00 uur af. Daarna zijn er optredens van Kevin & The Animals, Goldband en Maan. Vervolgens verzorgt Donnie met zijn vrienden Frans Duijts, Mart Hoogkamer, René Froger en Willie Wartaal een optreden. Deze heren weten zeker hoe ze een feestje moeten bouwen. Daarna mogen de handen in de lucht voor DI-RECT en UB40 ft. Ali Campbell sluit af.
Speelschema Parkpop
Speelschema Parkpop © Mojo
Natuurlijk ontbreekt het Haagse Podium niet op Parkpop. Coocoo, Yaëll Campbell, Fuzzy Teeth, Silver Lake, Wodan Boys, MOVNT OLYMPVS en Prins S. en de Geit laten het Haagse Veld op zijn grondvesten schudden. Ook het Residentie Orkest is aanwezig met twee bijzondere programma's: Stage Your Voice, waarbij jonge singer-songwriters het podium delen met musici van het orkest, en Notes, Beats & Bars, een unieke samensmelting van klassieke muziek en rap. De Kraaien sluiten de optredens op het Haagse podium af. Voor de gemaskerde zangers is het de derde keer dat ze op Parkpop staan.
De Kraaien op Parkpop in 2013
De Kraaien op Parkpop in 2013 © John van der Tol

Hoe laat begint Parkpop?

Parkpop opent de poorten om 12.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Het is geen probleem om later dan de aanvangstijd van het festival te arriveren. Let er wel op dat bij grote drukte de ingang afgesloten kan worden. Het is geen probleem om tussendoor het terrein te verlaten.

Wat mag je meenemen?

Zo min mogelijk. Als je twijfelt of je iets mee mag nemen, mag het waarschijnlijk niet. Je mag wel een picknickkleed mee naar binnen nemen om op te zitten. Paraplu's en parasols , stoelen, zitstokken en krukjes zijn vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan. Op het festivalterrein zijn zitplaatsen verzorgd, laat de organisatie op de website weten.

Hoe kom je bij het Malieveld?

'Voor iedereen, zowel voor Hagenaars als mensen van buiten Den Haag, is het Malieveld beter bereikbaar dan het Zuiderpark', legt organisator Guus Dutrieux van Ducos Promotions uit. 'Het is goed met het openbaar vervoer bereikbaar, en dat is ook beter voor het milieu.'
Met de auto (slecht idee)
Kom je met de auto naar het festival? Houd dan rekening met heel veel wegopbrekingen, grote verkeersdrukte, extra reistijd en vertragingen. De organisatie raadt iedereen die met de auto komt aan om op tijd richting Den Haag te vertrekken zodat je niets mist van het festival. De parkeermogelijkheden rondom het Malieveld zijn zeer beperkt. Houd ook rekening met een reistijd van ongeveer een half uur van het parkeerterrein naar het evenemententerrein. In en rondom het Haagse centrum zijn verschillende parkeergarages. Festivalbezoekers kunnen het beste van tevoren een parkeerplek reserveren bij Q-Park. En na afloop is er de vertrekfile doordat veel bezoekers rond hetzelfde tijdstip Parkpop verlaten.
Met de fiets (slim)
In de directe omgeving van het Malieveld worden gratis, onbewaakte fietsenstallingen geplaatst. Deze liggen vlakbij de ingang en zijn met borden aangegeven. Zet je fiets alleen in de daarvoor bestemde fietsenstallingen. Fietsen op andere plekken kunnen worden verwijderd.
Met het openbaar vervoer (ook slim)
De makkelijkste manier om naar het Malieveld te reizen is met het openbaar vervoer. Je kunt het beste met de trein, tram, E-trein of bus naar Station Den Haag Centraal reizen. Dan ben je binnen een paar minuten op het Malieveld, je hoeft alleen de borden en de menigte te volgen.
Zet alvast in je agenda: een week na Parkpop, op zondag 19 juni, zendt TV West de Parkpopspecial uit, met daarin optredens van o.a. Donny XL, Froukje, Maan, DI-RECT en vele anderen. De uitzending is vanaf 17.00 uur te zien op TV West en wordt daarna ieder uur herhaald.