Man vast voor mishandeling NS-conducteur, nog belangrijke getuige gezocht

Station Alphen aan den Rijn
Station Alphen aan den Rijn © John van der Tol
ALPHEN AAN DEN RIJN - Na de aanhouding van een man die ervan wordt verdacht een conducteur van NS een harde vuistslag te hebben gegeven, is de politie nog op zoek naar een specifieke getuige. Die heeft geprobeerd de situatie te sussen en heeft het slachtoffer nog geholpen na de mishandeling op het station van Alphen aan den Rijn.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 31 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
De 55-jarige conducteur werkt op maandagavond 28 februari in de trein tussen Leiden Centraal en Utrecht Centraal. Rond 23.00 uur, tussen de stations Leiden Lammenschans en Alphen aan den Rijn, wil hij het vervoersbewijs van een reiziger controleren. Maar de man heeft geen kaartje. Als de conducteur dan een 'uitstel van betaling' wil uitschrijven, wordt hij bedreigd. De man wordt steeds agressiever.
Een andere reiziger schiet te hulp. Hij gaat tussen de conducteur en zijn belager in staan en probeert die te kalmeren. Het helpt niet: als de trein stopt op het station van Alphen, geeft de man de conducteur een harde vuistslag in zijn gezicht en hij gaat er vandoor. Het slachtoffer houdt er behoorlijk letsel aan over en moet de komende tijd nog twee keer geopereerd worden.
Conducteur krijgt harde vuistslag op station Alphen aan den Rijn - Team West

Contactgegevens verloren

De getuige helpt het slachtoffer en schrijft daarna zijn gegevens in het notitieboekje van de conducteur. Maar omdat het boekje later helemaal onder het bloed blijkt te zitten, is het weggegooid. Daarmee zijn ook de contactgegevens van de getuige verdwenen.
Er is inmiddels een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden als verdachte, maar de politie wil de behulpzame getuige nog graag spreken. Het gaat om een blanke man van ongeveer 30 jaar oud. Hij droeg die maandagavond 28 februari een donkere broek en jas en had witte oortjes in. Hij stond op het balkon in de trein waar de conducteur en zijn belager vlak voor station Alphen aan den Rijn ook op kwamen lopen.

Ben je het zelf, of weet je wie de getuige is?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem