LEES TERUG | Dit was de zonovergoten jubileumeditie van Parkpop

Goldband op Parkpop
Goldband op Parkpop © ANP
DEN HAAG - Op een zonovergoten Malieveld is in Den Haag de veertigste editie van Parkpop gehouden. DI-RECT, Maan, en Froukje waren een paar van de artiesten die optraden. Het was de eerste keer in haar veertigjarig bestaan dat het festival op het Malieveld werd gehouden. Lees hier alles over Parkpop 2022 terug.

UB40 sluit af

De Britse band UB40 Featuring Ali Campell sluit Parkpop 2022 af. Waar de hele dag de zon scheen, zie je nu terwijl het langzaam donker wordt, de maan verschijnen. Bezoekers worden getrakteerd op een anderhalf uur durend concert. Daarmee besluiten we ook dit blog, dank voor het volgen. Zet zondag 19 juni in je agenda, dan zendt TV West vanaf 17.00 uur een samenvatting van Parkpop 2022 uit.

Ja of nee met de artiesten

Bij Parkpop horen natuurlijk ook interviews met de artiesten. Nicolette deed een rondje ja of nee met de Kraaien, Goldband, DI-RECT, Donnie en Prins S en de Geit.
Meer interviews zie je volgende week zondag in de special over Parkpop op TV West!
Parkpop: ja of nee met de artiesten

Kraaien sluiten Haagse Podium af

Ook voor de Kraaien is het niet de eerste keer dat ze op Parkpop staan. De gemaskerde formatie sluit zondag het Haagse podium af.
De Kraaien op Parkpop
De Kraaien op Parkpop © Omroep West

Wat vinden de bezoekers van de nieuwe locatie?

Niet meer als vanouds in het Zuiderpark, maar voor het eerst op het Malieveld. Het is even wennen voor veel bezoekers van Parkpop, maar het is gewoon als vanouds een feestje. DI-RECT zet het Malieveld in vuur en vlam.
Is Parkpop op het Malieveld nog wel Parkpop?

DI-RECT zet het veld in vuur en vlam

Het is voor de mannen van DI-RECT zeker niet de eerste keer dat ze op Parkpop staan. Ze spelen een gevarieerde set waar het corona-nummer Soldier On niet ontbreekt. En iedereen springt als Spike en Marcel daarom vragen.

Het is druk op het Malieveld

Langzaam zie je de leeftijd van de mensen op het Malieveld omhoog gaan. De jongsten gaan naar huis en de 'oudere jongere', zoals Wim de Bie ooit zei genieten van DI-RECT en wachten op UB40.
Parkpop 2022,  het is druk op het Malieveld
Parkpop 2022, het is druk op het Malieveld © Omroep West

Maan zingt: Als ik je weer zie

Oorspronkelijk zingt Maan het nummer Als ik je weer zie, samen met Thomas Acda, Paul de Munnik en Typhoon. Nu werd het Parkpoppubliek gevraagd mee te zingen.
En hier zingt Maan: Ze huilt maar ze lacht.

Organisatie tevreden

Directeur Guus Dutrieux is enkele uren na de start van Parkpop in Den Haag 'heel tevreden' over het verloop van het festival tot dusver.

Vrolijk publiek op Parkpop

Publiek op Parkpop
Publiek op Parkpop © Omroep West
Publiek op Parkpop
Publiek op Parkpop © Omroep West

Goldband laat het publiek uit volle borst meezingen

De mannen van Goldband dragen een nummer speciaal op aan Mr.Parkpop, Guus Dutrieux die veertig jaar Parkpop organiseerde. Dit is voor jou, zingen ze. Verder brengen ze natuurlijk Kinderwens, Noodgeval, Reqium (jullie gaan allemaal dood) en Witte Was.

Thuiswedstrijd op Parkpop voor de mannen van Goldband

Parkpop 2022, Goldband
Parkpop 2022, Goldband © Omroep West

Bon gepakt

René Froger heeft te hard gereden op weg naar Parkpop. Dus heeft hij een bon gepakt! Het veld ging helemaal los.
Parkpop: Donnie en René bouwen een feestje met Bon gepakt

Hoge zonkracht, dus goed insmeren!

Het is zonovergoten op het Malieveld, dus zonnebrandcrème is geen overbodige luxe. Nicolette maakte een rondje over het festivalterrein om de mensen een handje te helpen.
Parkpop: Hoge zonkracht, dus goed insmeren!

Gezellig druk op Malieveld

Het is druk op het Malieveld, er is en gezellige sfeer. Bij het optreden van Donnie en vrienden zijn veel tieners die lekker meezingen, meedansen en vooral foto's en filmpjes maken.

Feestje bij Donnie XL

Rapper Donnie komt om 15.30 uur met zijn vrienden op Parkpop langs. Hij bouwt dan samen met Leidenaar Mart Hoogkamer, Frans Duijts, René Froger en Hagenaar Willie Wartaal een feestje op het hoofdpodium. Lukt het om de langste polonaise op het veld te krijgen?
Willie Wartaal en Glen Faria op Parkpop
Parkpop 2022, Willie Wartaal (l) en Glen Faria backstage
Parkpop 2022, Willie Wartaal (l) en Glen Faria backstage © Omroep West
Donnie heeft zijn vrienden René Froger en Frans Duijts meegenomen. Hun bolides staan backstage.
© Omroep West

Lekkere zitjes op het veld

Heel veel mensen hebben ouderwets een picknickkleedje meegenomen. Maar de organisatie heeft ook een paar schaduwrijke zitplekken gemaakt.
© Omroep West

Kevin & The Animals

Kevin wordt door de organisatie van Parkpop al een HipHoplegende genoemd. Nu weet hij het publiek op Parkpop lekker aan het dansen te krijgen

Meerdere podia

Behalve het hoofdpodium is er ook een Haags Veld met meerdere podia op Parkpop. Acts als Coocoo, Yaëll Campbell, Fuzzy Teeth, Silver Lake, Wodan Boys, MOVNT OLYMPVS, Prins S. en de Geit en De Kraaien zullen het Haagse Veld op zijn grondvesten doen schudden. Ook het Residentie Orkest speelt op Parkpop. Het orkest draait twee programma’s: Stage Your Voice, waarbij jonge singer-songwriters het podium delen met musici van het orkest, en Notes, Beats & Bars, een samensmelting van klassieke muziek en rap.
Speelschema Parkpop
Speelschema Parkpop © Mojo

Verrassingsact S10

Froukje is niet alleen. ze heeft S10 bij zich. Die Nederlandse songfestival inzending stond zaterdag in het voorprogramma van Anouk. Samen met Froukje zingt ze Zonder Gezicht.

Froukje trapt Parkpop af

De zangeres uit Nieuwkoop weet het hele Malieveld aan het springen te krijgen.

'Protest' in Zuiderpark: 'Waar is iedereen?'

Sommige fans van Parkpop vinden dat het festival thuishoort in het Zuiderpark en zijn het niet eens met de verplaatsing naar het Malieveld. Ruim 1500 mensen hadden zich op Facebook opgegeven voor een protestactie in het Zuiderpark.
Van een 'echte' protestactie blijkt geen sprake: er kwam slechts een handjevol mensen naar het park, waaronder Annika en Hans. 'Waar is het protest? Niemand is komen opdagen? Dat is toch wel teleurstellend', vertelt Hans tegen onze verslaggever. Al geeft hij ook toe dat hij wel had verwacht dat er een lage opkomst zou zijn.
Hans en Annika zijn alleen bij de protestactie in het Zuiderpark
Hans en Annika zijn alleen bij de protestactie in het Zuiderpark © Henk Welink

Gratis festival met één gratis munt voor beker

Iedere bezoeker van Parkpop krijgt gratis een muntje voor een recyclebare beker. Je moet natuurlijk wel betalen voor de inhoud. Als je je beker kwijt raakt moet je wel geld betalen voor een nieuwe beker.
Bij de ingang krijgen de bezoekers een gratis muntje
Bij de ingang krijgen de bezoekers een gratis muntje © Omroep West

12.00 uur: Het festivalterrein is open!

Om 12.00 uur mochten de mensen het festivalterrein op. De eerste fans staan al klaar voor het optreden van Froukje, dat om 13.00 uur begint.

11.00 uur: Malieveld is klaar voor duizenden Parkpopbezoekers

Het Malieveld ligt er nu nog leeg, stil en schoon bij. Op de achtergrond zijn verschillende bands al aan het soundchecken.