Jongen (17) gewond na schietpartij Zoetermeer, politie maakt jacht op meerdere verdachten

De politie doet onderzoek op de parkeerplaats nabij mbo Rijnland
De politie doet onderzoek op de parkeerplaats nabij mbo Rijnland © Regio15
ZOETERMEER - Een 17-jarige jongen uit Delft is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een schietpartij in Zoetermeer. Volgens de politie is het slachtoffer zelf naar het ziekenhuis gegaan. 'Daar is hij met spoed behandeld', meldt een woordvoerder.
De melding van de schietpartij kwam dinsdag kort na 16.30 uur. De politie kreeg toen door dat er geschoten was op een parkeerterrein van een school op het Van Doornenplantsoen in Zoetermeer.
Getuigen hebben de politie verteld dat meerdere jongens met zwarte kleding meteen na de schietpartij zijn weggerend. Om hen te vinden werd onder meer een politiehelikopter ingezet. 'Maar er zijn nog geen verdachten aangehouden', zegt de politie dinsdagavond.
De schietpartij was op het Van Doornenplantsoen in Zoetermeer
De schietpartij was op het Van Doornenplantsoen in Zoetermeer © Regio15
De schietpartij volgt op een reeks eerdere incidenten in Zoetermeer in de maand mei. Zo werd een jongen neergeschoten in een speeltuin, ontplofte er vuurwerk bij een huis en werd een kogelgat aangetroffen in een woning. Het Openbaar Ministerie (OM) liet toen weten dat de incidenten mogelijk het gevolg zijn van een ruzie tussen groepen jongeren. In drie wijken is een samenscholingsverbod ingesteld door de gemeente.