Tieners aangehouden na schietpartij Zoetermeer

Op een parkeerterrein bij mbo Rijnland aan het Van Doornenplantsoen is een minderjarige gewond geraakt door een schietpartij
Op een parkeerterrein bij mbo Rijnland aan het Van Doornenplantsoen is een minderjarige gewond geraakt door een schietpartij © Regio15
ZOETERMEER - De politie heeft twee verdachten aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij de schietpartij dinsdag in Zoetermeer waarbij een 17-jarige jongen gewond raakte. De verdachten komen uit Den Haag en zijn 17 en 18 jaar oud, meldt de politie.
Het schietincident vond dinsdag omstreeks 16.30 uur plaats op een parkeerterrein bij de school mbo Rijnland aan het Van Doornenplantsoen.
De jongen uit Delft die gewond raakte, ging op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis.

Eerdere incidenten

De schietpartij volgt op een reeks eerdere incidenten in Zoetermeer in de maand mei. Zo werd een jongen neergeschoten in een speeltuin, ontplofte er vuurwerk bij een huis en werd een kogelgat aangetroffen in een woning.
Het Openbaar Ministerie liet toen weten dat de incidenten mogelijk het gevolg zijn van een ruzie tussen groepen jongeren. De gemeente heeft in drie wijken een samenscholingsverbod ingesteld.