Acht politieagenten gewond geraakt bij rellen ADO Den Haag

De politie zet honden in bij de ongeregeldheden
De politie zet honden in bij de ongeregeldheden © Regio 15
DEN HAAG - Er zijn in totaal acht agenten gewond geraakt bij de rellen rond de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Excelsior, meldt de politie woensdag. Eerder was al bekendgemaakt dat vier agenten verwondingen hadden opgelopen. Enkele gewonde agenten moesten naar het ziekenhuis. Over de aard van hun verwondingen is niets bekendgemaakt.
Van de acht verdachten die zondag werden aangehouden, worden er donderdag vier voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om twee Hagenaars, een man uit Rijswijk en een man uit Leidschendam. Eén verdachte mocht zondag al de cel verlaten, de overige drie verdachten zijn ook vrij. Over hun zaak zal later worden beslist.
Na de wedstrijd in de play-offs voor promotie ging het zondag mis in Den Haag. ADO verloor de wedstrijd na strafschoppen en liep zo promotie mis. Veel ADO-fans bestormden het veld en gooiden met vuurwerk naar Excelsior-fans die nog op de tribune zaten. Buiten het stadion werden politieagenten met stenen bekogeld. Eén agent kreeg een klap met een ijzeren staaf.

Politie vraagt filmpjes

De politie is op zoek naar meer verdachten en sluit verdere aanhoudingen niet uit. Mensen met foto's en filmpjes van de rellen worden opgeroepen deze naar de politie te sturen.