Vier verdachten langer in voorarrest na rellen ADO

De ME op het veld in het ADO-stadion
De ME op het veld in het ADO-stadion © ANP
DEN HAAG - Vier van de acht gearresteerde verdachten van de rellen bij het ADO-stadion in Den Haag moeten langer in voorarrest blijven, meldt het Openbaar Ministerie. Het gaat om twee Hagenaars, een man uit Rijswijk en een man uit Leidschendam. De verdachten zouden te maken hebben met de rellen op zondag 29 mei, na de wedstrijd ADO-Excelsior. Daarbij werd met vuurwerk gegooid, politieagenten bekogeld en het hele stadion verwoest door de teleurgestelde ADO-supporters.
Volgende week donderdag zullen de verdachten zich moeten verantwoorden tegenover de rechter. De verdachten werden opgepakt na onderzoek van de politie. Die vroegen eerder al aan mensen die filmpjes en foto's hadden die met hen te delen.
Op de avond van de rellen werden er al acht mensen aangehouden. Eén van hen mocht zondag al de cel verlaten, drie anderen zijn inmiddels ook op vrije voet, over hun zaak wordt later beslist. De vier overige verdachten zitten voorlopig dus nog langer vast. In totaal raakten er tijdens de rellen acht agenten gewond. Zij werden bekogeld met stenen en één agent kreeg een klap met een ijzeren staaf in zijn gezicht.

ADO Den Haag schaamt zich

ADO zei eerder in een verklaring jacht te gaan maken op de relschoppers. De club trekt zich het gedrag van de eigen aanhang aan. 'Namens ADO Den Haag schamen we ons diep voor wat er gisteren heeft plaatsgevonden’, zei de club maandag. Volgens de vereniging moet het Cars Jeans Stadion een 'open en toegankelijke plek zijn voor iedereen waar elke bezoeker zich veilig moet voelen'.
Maar dat was het op de avond van zondag 29 mei totaal niet. Families met kinderen moesten maken dat ze weg kwamen toen er met vuurwerk werd gegooid in het stadion. In het stadion gooide de ADO-supporters met stoelen naar de ME. Buiten werden er stoeptegels gegooid.