Nieuws

Buurtverenigingen in Zoetermeer maken zich zorgen: 'Hartverscheurend wat er in de wijk gebeurt'

ZOETERMEER - Het gaat niet goed in een deel van de wijk Buytenwegh in Zoetermeer. Dat zeggen de voorzitters van de twee buurtverenigingen die de wijk rijk is. Er is jeugdoverlast en verloedering. 'Wat ik voel wat er nu gebeurt in de wijk is, heel lullig gezegd, hartverscheurend. Want het is echt een leuke wijk geweest', zegt voorzitter van buurtvereniging de Hoveniers Erik Bodman.
Op 15 mei is er een schietpartij in de wijk. Als gevolg daarvan worden er twee weken later extra toezichtcamera's geplaatst en is er een samenscholingsverbod. 'De leefbaarheid in de wijk wordt minder en dat doet pijn', vinden de voorzitters van de buurtverenigingen.
'Ik woon al 34 jaar in de wijk en heb ook nog de goede tijd meegemaakt, maar zie nu de teloorgang' zegt voorzitter Erik Bodman. Leo Kiehl, voorzitter van buurtvereniging Buytenrode, woont al veertig jaar in de wijk: 'Ook ik zie het veranderen maar toch ga ik nooit meer weg. Met elkaar kunnen we er weer wat moois van maken.'

Verkeerde verhouding inwoners

De gemeente en de woningbouwverenigingen zien de beide voorzitters als belangrijkste partijen om de afname van veiligheid en de toegenomen verloedering in de wijk een halt toe te roepen. 'Op de eerste plaats gaat het mis bij de woningbouwvereniging', vindt Bodman.