Voorhout weer in de prijzen: straat mag één miljoen euro verdelen

© ANP
VOORHOUT - Voor de tweede keer in nog geen twee jaar tijd valt er een grote postcodeloterijprijs in Voorhout. In januari 2021 viel de postcodekanjer van 54,9 miljoen al in de plaats, dit keer mocht er een paar straten verderop een miljoen worden verdeeld.
In mei mochten de mensen met postcode 2215 MJ de SuperPostcodePrijs van 1 miljoen met elkaar verdelen. Maar wie geld krijgt, praat daar niet graag over. Dat blijkt uit een rondgang door de straat. Een jongeman staat stralend in de deuropening als hij vertelt dat zijn ouders inderdaad in de prijzen zijn gevallen. Meer wil hij er niet over kwijt.
Voorhout valt weer in de prijzen en mag miljoen verdelen
Ook op de plek waar vorig jaar bijna 55 miljoen verdeeld mocht worden willen de mensen liever anoniem blijven. 'Er is maar één huishouden verhuisd in deze straat. Wel hebben veel mensen hun huis verbouwd en hebben sommigen een andere auto gekocht', vertelt een mevrouw die in januari vorig jaar een deel van de postcodekanjer mocht ontvangen maar verder anoniem wil blijven.

Achter net gevist

Een paar huizen verderop steekt een andere bewoner zijn hoofd om het hoekje van de voordeur. 'Ik wil hier verder niets mee te maken hebben, ik had namelijk geen loten', zegt hij resoluut en enigszins bozig. Ook een voorbijgangster heeft achter het net gevist. 'Alle buren om mij heen zijn in de prijzen gevallen, maar ik net niet.'