Gezin jarenlang mishandeld door vader: hete lepels bij slecht rapport

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
ZOETERMEER - Een 38-jarige man uit Zoetermeer heeft vrijdag van de rechtbank twintig maanden celstraf gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het jarenlang mishandelen van zijn vrouw en kinderen. Rabar R. liet zijn gezin urenlang staan en sloeg hen met allerlei voorwerpen. Volgens de rechtbank is ook bewezen dat hij zijn vrouw met de dood heeft bedreigd.
Tijdens de zitting betuigde R. spijt van zijn daden en gaf hij aan schoon schip te willen maken. Volgens hem kwamen de mishandelingen doordat hij 'boos' was. Tijdens zijn woede-uitbarstingen werden ramen en deuren gesloten en ging hij tekeer tegen zijn vrouw en kinderen.
Toen zijn vrouw en dochter hun handen hadden laten versieren met Henna, werd R. woest: 'Ik vond dat zo lelijk.' Toen zijn zoon vier jaar geleden met een slecht rapport thuiskwam, werd het kind door zijn vader gedwongen om te gaan liggen. R. verbrandde vervolgens de zolen van zijn kind met een heet gemaakte lepel.

Dochter belt alarmnummer

In februari van dit jaar kwamen de mishandelingen van R. aan het licht toen zijn 16-jarige dochter het alarmnummer belde. Ze vertelde hoe ze hoorde dat haar moeder al minutenlang onafgebroken geslagen werd. Toen het meisje wilde ingrijpen, moest ze het zelf ontgelden. Uit berichten blijkt dat haar vader haar al eerder via WhatsApp met de dood had bedreigd.
De opgelegde straf van 20 maanden is gelijk aan de strafeis van het Openbaar Ministerie. Na het uitzitten van zijn celstraf moet R. verplicht meewerken aan een psychiatrische behandeling. Ook mag hij geen contact zoeken met zijn gezin.