Politie houdt man aan voor snelheidsovertreding en vindt nazi-spullen

De politie vond wapens en spullen met nazisymboliek in het huis van de verdachte
De politie vond wapens en spullen met nazisymboliek in het huis van de verdachte © Politie Gouda
GOUDA - De politie in Gouda heeft een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden vanwege de vondst van nazi-spullen en wapens in zijn huis. De man werd vrijdagochtend aangehouden op de A12, omdat hij te hard reed. Na de vondst van drugs en kogels in zijn busje, werd het huis van de verdachte doorzocht. Daar trof de politie onder andere spullen met nazisymboliek erop en diverse wapens aan.
De Utrechtenaar werd vrijdagochtend in eerste instantie door de politie aangehouden op de A12 ter hoogte van Gouda, omdat hij 25 kilometer te hard reed. Nadat de politie de man aan de kant had gezet, kon de verdachte zich niet identificeren. Vervolgens doorzochten agenten de bestelbus van de man en vonden daar een flinke hoeveelheid harddrugs en twee 9mm-patronen.
Door deze vondst werd ook de woning van de 30-jarige man doorzocht. Daar vond de politie diverse wapens, waaronder werpsterren, een kruisboog, een airsoftwapen, gasdrukwapens en een boksbeugel. Ook vonden agenten spullen met nazisymboliek erop, waaronder een vlag.

Onderzoek naar wapens

De politie doet nu onderzoek naar de herkomst van de wapens. Totdat het onderzoek is afgerond, zit de verdachte uit Utrecht vast. Ook moet hij zich als verdachte verantwoorden voor de rechter-commissaris.