Zomercarnaval in Reeuwijk: 'Heerlijk, normaal had je hier een coltrui onder aan'

Uitgedost al hippies tijdens zomercarnaval in Reedeurp
Uitgedost al hippies tijdens zomercarnaval in Reedeurp © Omroep West
REEUWIJK - Carnaval tijdens het pinksterweekeinde. Het ligt misschien niet voor de hand, maar omdat de carnavalsoptocht in februari vanwege corona niet door kon gaan, doen ze in Reeuwijk - nu omgedoopt tot Reedeurp - het feest dunnetjes over.
De Reedeurpenarren zijn een actieve carnavalsvereniging met bijna zevenhonderd leden. Door het hele jaar heen worden er carnavalsavonden georganiseerd en elk jaar gaat er een nieuwe prins samen met zijn twee hofdames voorop in de polonaise. Dit jaar zijn Prins Koppie en hofdames Marieke en Patricia de kartrekkers. Op de vraag waarom hij prins carnaval is moet prins Koppie het antwoord schuldig blijven. 'Dat is een goeie vraag, dan ben je gewoon even de gelukkige.'
Prins Koppie met zijn hofdames en de burgemeester van Reeuwijk
Prins Koppie met zijn hofdames en de burgemeester van Reeuwijk © Omroep West

Zomercarnaval

Een paar jongens met hippiepruiken, panterpakjes en bloemen om hun nek vinden het maar niets, carnaval in de zomer. 'Geef mij maar de winter, dan is het bier kouder.'
Carnavalszaterdag in Reeuwijk
Een stukje verderop staat een groep meisjes met korte witte rokjes en rose shirtjes. Zij vinden het 'helemaal top'. 'Heerlijk, niet zo koud. Normaal heb je allemaal een coltrui eronder aan.' Hun witte gympen en tennisrackets verraden dat ze als tennisteam gekomen zijn.
Meisjes verkleed als compleet tennisteam
Meisjes verkleed als compleet tennisteam © Omroep West
Zaterdag is de optocht in Reeuwijk en vinden er verschillende feestjes plaats. De festiviteiten gaan het hele weekeinde door.