Verkeerschaos op Tweede Pinksterdag door dagjesmensen naar Mall of the Netherlands

Verkeersdrukte bij de Mall of the Netherlands op Tweede Pinksterdag
Verkeersdrukte bij de Mall of the Netherlands op Tweede Pinksterdag © Regio15
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Door het grauwe regenachtige weer hebben veel mensen besloten om op Tweede Pinksterdag naar de overdekte Mall of the Netherlands te gaan. Dit zorgt voor verschillende opstoppingen en vertragingen in en rond Leidschendam. Al op de A4 staan files om het winkelcentrum te bereiken. Verkeersregelaars moeten de toestroom aan auto's in goede banen leiden.
Zowel binnen als buiten het winkelcentrum is het erg druk met dagjesmensen. Voorlopig staan alle parkeervakken vol en parkeren veel automobilisten hun auto in de omliggende wijken. Ook dit weekend ontstonden er meerdere opstoppingen.
CDA-raadslid Lieke Muller schrijft op Twitter dat de drukte voor veel overlast zorgt voor omwonenden.
Rond het middaguur stonden automobilisten vanaf de A12 in de file voor afslag Leidschendam op de A4. Het is hierdoor extra lastig geworden om Leidschendam in of uit te rijden.
De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft vooralsnog niet opgeroepen om niet te komen, maar waarschuwde eerder deze week al over verwachte verkeersdrukte met Pinksteren.
De gemeente Leidschendam-Voorburg kampt al langer met een verkeersprobleem rond de Mall of the Netherlands. Volgens verkeerexpert Ruud Hornman zal daar voorlopig geen verandering in komen. 'De Mall ligt tussen woonwijken, waar binnenkort nog meer woonwijken bijkomen. Dan denk ik: mijn hemel, wie bedenkt zoiets?'