112-nieuws | Auto belandt in sloot in Nieuwe Wetering - Drie aanhoudingen voor brandstichting school

In Nieuwe Wetering reed een auto de sloot in
In Nieuwe Wetering reed een auto de sloot in © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 10 juni. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Auto belandt in sloot in Nieuwe Wetering

In Nieuwe Wetering is vrijdagavond een auto in een sloot gereden. De hulpdiensten rukten massaal uit naar de plek waar de auto in het water lag. In het voertuig zaten namelijk nog twee personen. Het lukte de bestuurder om zelfstandig het voertuig verlaten, maar de bijrijder slaagde er niet in om de auto te verlaten. De brandweer heeft de wagen vervolgens aan een brandweerwagen vastgemaakt zodat de auto niet verder de sloot in zou rollen. Een bergingsbedrijf heeft de auto later uit het water getrokken.
De bijrijder is vervolgens uit de auto geholpen door de brandweer. Beide inzittenden hielden geen verwondingen over aan het incident. Op foto's is te zien dat ook de schade aan de auto mee lijkt te vallen.

Kettingbotsing op Hofdijck

Op de Hofdijck tussen Leiden en Oegstgeest zijn vrijdagmiddag drie auto's op elkaar gebotst. Alle voertuigen hebben flinke schade opgelopen. De bestuurder van het achterste voertuig is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Als gevolg van de botsing is de weg afgesloten in de richting van Oegstgeest.

Grote handhavingsactie in centrum Den Haag

De politie heeft vrijdagochtend- en middag een grote handhavingsactie gehouden in het centrum van Den Haag. Tijdens de actie werden onder meer grootschalige controles uitgevoerd in het verkeer en het openbaar vervoer. Tijdens een controle werd een jongen van 15 jaar aangehouden voor het bij zich hebben van een mogelijk vuurwerpen. Later bleek dat het om een nepwapen ging: een balletjespistool.
Ook ondernemers werden gecontroleerd tijdens de handhavingsactie. Veertien horecazaken ondergingen een inspectie. Één van hen verliest mogelijk de drank- en gokvergunning. Een supermarkteigenaar kreeg een proces-verbaal opgesteld voor de verkoop van lachgas. Alle overige resultaten van de handhavingsactie zijn te vinden op de website van de gemeente.

Drie leerlingen aangehouden voor brandstichting op school

Drie leerlingen van het Gemini College in Lekkerkerk zijn vrijdagmiddag door de politie aangehouden wegens brandstichting binnen in de school. De school, met ruim tweehonderd leerlingen, moest vanwege de brand worden ontruimd. Twee personen hebben rook ingeademd en moesten worden gecontroleerd door ambulancepersoneel.
Rond 11.30 uur gaf de brandweer het sein 'brandmeester' en kon de school weer worden vrijgegeven. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en worden verhoord. 'De brand bleek in een toilet te zijn', zegt een politieagent. 'Zoals het er nu naar uitziet, is de brand aangestoken. Personeel heeft de school ontruimd en begon direct met blussen. Inmiddels zijn wij gestart met strafrechterlijk onderzoek en we zullen verder uitzoeken wat er precies is gebeurd.' De directeur heeft besloten de lessen op te schorten voor de rest van de dag.
Leerlingen van het Gemini College wachten tot ze weer naar binnen mogen
Leerlingen van het Gemini College wachten tot ze weer naar binnen mogen © MediaTV

Hond mishandeld, dier opgehaald door politie

De politie heeft een hond opgehaald die zou worden mishandeld. Het beest, een herdersoort, is met een politieauto vervoerd naar het politiebureau en verblijft daar tijdelijk.

Motor crasht, waren het inbrekers?

Op de Monsterseweg (N211) in Poeldijk is donderdag- op vrijdagnacht een ernstig ongeluk gebeurd. Een motor met twee opzittende kwam hard ten val op een rotonde. Twee mannen zijn gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Onder meer een traumahelikopter kwam ter plaatse.
Bij het voertuig heeft de politie inbrekerswerktuigen aangetroffen. Of de twee gewonden op boevenpad waren, wordt door de politie onderzocht.