112-nieuws | Brandwonden na schuurbrand in Gouda - Man vijfde keer zonder rijbewijs gepakt

Meerdere schuurtjes stonden in brand
Meerdere schuurtjes stonden in brand © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 11 juni. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Mogelijk asbest vrijgekomen bij brand in Voorhout

Aan de Jan Steenlaan in Voorhout heeft zaterdagavond een schuur in brand gestaan. De brandweer had het vuur snel onder controle. Wel is er mogelijk asbest vrijgekomen bij de brand. De directe buurtbewoners zijn hierover geïnformeerd.

Auto komt in greppel terecht

Een auto is zaterdagmiddag in de greppel beland aan de Zwaardlootseweg in Zoetermeer. Wat er precies gebeurde waardoor de auto van de weg af reed, wordt nog onderzocht door de politie. Of er iemand gewond is geraakt is niet duidelijk.
Auto in de greppel in Zoetermeer
Auto in de greppel in Zoetermeer © VRPress

Scooterrijder met drugs op voor vijfde keer zonder rijbewijs

Een 20-jarige scooterrijder is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt na een achtervolging. De man reed voor de vijfde keer zonder rijbewijs en bleek na een speekseltest ook onder invloed te zijn van drugs. De man kon rond 0.30 uur 's nachts stil worden gezet op de Kerkweg in Ouderkerk aan den IJssel. Zijn scooter is in beslag genomen.

Brandwonden na schuurbrand in Gouda

Meerdere schuurtjes hebben zaterdagmiddag in brand gestaan in Gouda. Dat kwam doordat iemand onkruid aan het wegbranden was. Dat vuur sloeg over op de schutting en uiteindelijk op meerdere schuren. Eén persoon liep brandwonden op, maar hoefde daarvoor niet naar het ziekenhuis.
De brandweer vermoedde dat er een plaat met asbest was losgeraakt. 'Er zijn door de brand brokken verspreid in omliggende tuinen', zei een woordvoerder van de brandweer. 'We hebben bewoners verteld dat ze voorlopig nog niet in hun achtertuin moeten komen.' Na verder onderzoek blijkt dat er toch geen asbest is vrijgekomen. 'De verspreide roetdeeltjes en andere brokstukken kunnen gewoon opgeruimd worden met handschoenen en tuinmeubilair kan worden afgenomen met water en zeep', zegt de brandweer.
De brand zorgde voor een metershoge rookwolk
De brand zorgde voor een metershoge rookwolk © MediaTV
Bij de brand kwam flink wat rook vrij. De brandweer kon het vuur snel onder controle krijgen. 'We zien de laatste tijd wel meer brandjes veroorzaakt door het wegbranden van onkruid', zegt een woordvoerster. 'We roepen mensen, zeker met deze droogte, op om voorzichtig te zijn met open vuur.'

Motorrijder zwaargewond door ongeluk op A13

Een motorrijder is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de A13. Een traumahelikopter landde op de snelweg om medische hulp te verlenen, waarna de bestuurder met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. 'De motorrijder is vermoedelijk met hoge snelheid tegen een auto gebotst en hard ten val gekomen', zegt een politiewoordvoerder. Dat gebeurde even na 1.00 uur.
De motor is flink beschadigd
De motor is flink beschadigd © Regio15
Hoe dat precies kon gebeuren, is nog niet bekend. De snelweg was 's nachts lange tijd afgesloten vanwege het ongeval. De motor is flink beschadigd. Ook is op foto's te zien dat een auto schade heeft. 'We doen nog onderzoek naar het ongeluk', aldus de politie.
De man raakte zwaargewond
De man raakte zwaargewond © Regio15

Man opgepakt na steekpartij, 58-jarige vrouw zwaargewond

Een 58-jarige vrouw is zwaargewond geraakt nadat ze meerdere keren werd gestoken in een woning in Den Haag. Dat meldt de politie. Een man 55 werd direct in het huis opgepakt als verdachte. Vanwege de ernst van de verwondingen moest de vrouw via het raam uit het huis worden gehaald door een hoogwerker van de brandweer.
Een man werd opgepakt
Een man werd opgepakt © Regio15

Vrouw op brommer gewond na botsing met olievat

Een vrouw is zaterdagochtend gewond geraakt nadat ze met haar brommer tegen een olievat botste. Het olievat stond op of langs de weg aan de Vriezekoop Noord in Leimuiden. Hoe de vrouw tegen het object kon botsen, is niet bekend. 'Ze kwam ten val en raakte gewond', zegt een politiewoordvoerder.
Ook een traumahelikopter werd opgeroepen voor medische ondersteuning. De vrouw is uiteindelijk gewond naar het ziekenhuis gebracht. Omdat het om een eenzijdig ongeluk gaat, doet de politie verder geen onderzoek naar het incident. Het ongeluk gebeurde in de vroege ochtend rond 5.45 uur.
De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht
De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht © MediaTV