Politie zoekt foto's en filmpjes van rellen na ADO Den Haag-Excelsior

© Omroep West
DEN HAAG - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de rellen na de verloren promotiewedstrijd van ADO Den Haag, is op zoek naar beelden van de ongeregeldheden. Er zijn op zondag 29 mei acht verdachten aangehouden, maar aan de hand van de foto’s en filmpjes hoopt de politie meer mensen te kunnen arresteren.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 7 juni. Meer zaken zijn hier te vinden.
ADO speelde die zondag in het eigen stadion tegen Excelsior. Bij winst zou de Haagse club promoveren naar de eredivisie. Maar de wedstrijd eindigde na strafschoppen in een overwinning voor de bezoekers. Direct na afloop braken er in en om het stadion ongeregeldheden uit. De Mobiele Eenheid moest het veld op komen omdat een deel van de ADO-aanhang het veld bestormde.
Buiten werden er vernielingen aangericht en is er gegooid met vuurwerk, stenen en straatmeubilair. De ME moest charges uitvoeren en er zijn honden ingezet om de rust te herstellen. Een aantal omstanders en politieagenten raakten gewond.
Foto’s en filmpjes van rellen na ADO Den Haag-Excelsior gezocht

Acht aanhoudingen

Tijdens de rellen heeft de politie acht verdachten aangehouden, mannen van 19 tot 57 jaar uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam en Voorburg. Vier van hen zitten nog vast en moeten komende donderdag voor de rechter komen. De anderen zijn vrijgelaten, maar blijven wel verdachten. Over hun zaken wordt later beslist.
Een Team Grootschalige Opsporing van de politie doet onderzoek naar de rellen en zoekt verdachten die niet meteen die zondag konden worden aangehouden. Dat team wil graag foto's en filmpje hebben die in en rond het stadion zijn gemaakt. De beelden kunnen worden geüpload via deze link.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem