Duizenden euro's van slachtoffer WhatsAppfraude opgenomen in Rijswijk

De verdachte
De verdachte © Politie
RIJSWIJK - Een 71-jarige inwoonster van het Overijsselse Wierden is in april het slachtoffer van WhatsAppfraude geworden, waarbij een oplichter zich voordeed als haar zoon. Het spoor in deze zaak leidt naar Rijswijk. Daar zijn de duizenden euro’s opgenomen die de vrouw had overgemaakt. De politie hoopt dat de pinner wordt herkend.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 7 juni. Meer zaken zijn hier te vinden.
De vrouw krijgt op 1 april via WhatsApp een bericht van iemand die zegt haar zoon te zijn. Maar omdat zijn telefoon kapot is gevallen, heeft hij een ander toestel met een nieuw nummer. Er volgt een gesprek, waarin degene die de vrouw appt haar weet te overtuigen dat hij echt haar zoon is en dat hij geld nodig heeft om een nieuwe telefoon te kopen.
Uiteindelijk maakt het slachtoffer een groot bedrag over via een betaallink. Dan krijgt ze te horen dat de betaling mislukt en ze ontvangt een nieuw linkje, die ze ook betaalt. Zo weten oplichters duizenden euro's van de vrouw te stelen.
Pinner neemt in Rijswijk duizenden euro's op van slachtoffer uit Overijssel - Team West

Pinnen in Rijswijk

Het geld is diezelfde avond opgenomen bij een geldautomaat in winkelcentrum In de Boogaard in Rijswijk. De pinner is daarbij duidelijk in beeld. De man heeft een hoge haargrens en een opvallende neus. Hij draagt een wit shirt of trainingsjack van het merk Puma, met daaroverheen een bodywarmer van Philipp Plein. Het zwarte tasje dat hij om heeft is van Dior.
De verdachte
De verdachte © Politie
De verdachte
De verdachte © Politie

Herkent u hem?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem