Politie zoekt informatie over schietpartij waarbij Delftenaar (33) gewond raakte

De politie doet onderzoek na het schietincident
De politie doet onderzoek na het schietincident © MediaTV
DELFT - De Rotterdamse politie is op zoek naar meer informatie over een schietincident, waarbij op zondag 8 mei een 33-jarige man uit Delft gewond raakte. Er zijn al vier mannen aangehouden, onder wie twee 21-jarige Zoetermeerders. De recherche sluit meer aanhoudingen niet uit en wil meer weten over de aanleiding voor het schieten.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 7 juni. Meer zaken zijn hier te vinden.
De man uit Delft heeft op zondag 8 mei met een kennis gegeten bij restaurant Masha in Capelle aan den IJssel. Rond 23.50 uur zet hij diegene af in de Geuzenlaan in Rotterdam-West. De kennis is nog maar net uitgestapt, als de Delftenaar wordt belaagd door een aantal mannen. Er wordt op hem geschoten en daarbij raakt hij gewond.
De mannen gaan er na het schieten vandoor in een auto. Getuigen geven het kenteken door aan de politie en even later wordt de wagen gevonden in Rotterdam-Zuid. Er zitten vier mannen in, die allemaal worden aangehouden. Het gaat om twee Zoetermeerders van 21 jaar, een 18-jarige man uit Pernis en een 28-jarige man uit Schiedam. De verdachten zitten nog vast en het rechercheonderzoek naar het schietincident loopt nog.
UPDATE: Op dinsdag 14 juni zijn drie nieuwe verdachten aangehouden: twee mannen van 20 en 26 jaar uit Zoetermeer en een 32-jarige Rotterdammer. Het onderzoek is hiermee nog altijd niet klaar, nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten door de politie.
Man uit Delft slachtoffer van schietpartij in Rotterdam - Team West

Alle informatie welkom

De politie zoekt informatie over wat er voorafgaand aan het schieten is gebeurd. Mensen die meer kunnen vertellen over de aanleiding of die camerabeelden hebben waar iets bijzonders op te zien is, worden gevraagd zich te melden. Ook andere informatie over het schietincident waarbij de 33-jarige man uit Delft gewond raakte is welkom.

Weet u meer?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem