'Opschieten met dat gezeik en ga de stad besturen', geef jouw mening over het Haagse coalitieakkoord

Het stadhuis van Den Haag
Het stadhuis van Den Haag © John van der Tol
DEN HAAG - Hagenaars met een mening zijn er genoeg. Dat weten we bij Omroep West maar al te goed. Daarom schakelen we jullie hulp in. Wat zijn voor de komende vier jaar de belangrijkste onderwerpen in Den Haag? Laat jouw mening achter door het formulier in te vullen dat verderop in dit artikel staat en wij brengen de resultaten naar de politieke partijen die onderhandelen over een nieuw coalitieakkoord. Honderden gingen je al voor: 'Stop met stemmingmakerij en denk vooruit.'
Onder leiding van informateur Piet Hein Donner bespreken D66, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA de politieke agenda voor de komende vier jaar. Hoe wordt het geld verdeeld? Welke onderwerpen krijgen extra aandacht en welke minder? Moeten de gemeentelijke belastingen wel of niet omhoog? Hoe betrek je bewoners bij het werk dat de politici doen? Kortom: welke afspraken leggen de partijen vast in het coalitieakkoord.
Jij kan jouw ideeën, oplossingen, opmerkingen en standpunten achterlaten in onze groengele Bucketlist. Honderden mensen lieten hun mening al achter. 'Kom naar de buurt toe in plaats van alles vanuit het stadhuis te managen', reageert iemand. En: 'Maak de stad leefbaarder en dring de auto terug'. Maar ook wordt er door sommigen gefoeterd op de vieze straten en op de weigering van een aantal partijen om met elkaar samen te werken. Daardoor viel Hart voor Den Haag buiten de boot. 'Niemand uitsluiten. Dat mogen wij ook niet'.
Je kan niet meer reageren. Binnenkort maken we de resultaten bekend.