Vrienden die verwarde man wilden helpen, gestoken met mes: 'Had einde verhaal kunnen zijn'

Hulpdiensten bij de benzinepomp waar de gewonde man werd aangetroffen
Hulpdiensten bij de benzinepomp waar de gewonde man werd aangetroffen © Regio15
DEN HAAG - De 47-jarige Arnold K. uit Den Haag heeft veertig maanden cel tegen zich horen eisen vanwege een steekpartij in december vorig jaar. K. wordt verdacht van poging tot doodslag, omdat hij een man zou hebben gestoken met een mes. 'Dit had einde verhaal kunnen zijn voor het slachtoffer', aldus de officier van justitie. Ook zou K. een vrouw met een mes geprikt hebben bij haar navel.
Op 12 december vorig jaar gaf een vriendengroep na een etentje in een Haags visrestaurant een verwarde man op straat nog wat geld voor een overnachting. Een van de vrouwen uit de groep begeleidde de man naar een woning aan de Meeuwenstraat in Den Haag.
De vrouw dacht dat ze met de verwarde man een nachtopvang binnenstapte, maar de woning bleek een drugshol te zijn. Twee mannen in de woning, die flink onder invloed waren, kregen woorden met de vrouw. Zij mocht de telefoontjes van haar vrienden die buiten wachtten niet beantwoorden.

Groot mes

Toen de vrouw de woning wist te ontkomen, verplaatste de ruzie zich naar de straat. Een van de mannen uit de woning, de 47-jarige Arnold K., zou met een groot mes naar buiten zijn gestormd. Hij zou de vrouw die de verwarde man had begeleid tegen een auto hebben gedrukt en haar met een mes geprikt hebben bij haar navel.
Ook zou K. door een openstaand autoraam met het mes driemaal naar een 32-jarige man uit de vriendengroep gestoken hebben. Die werd in zijn rib getroffen, net boven zijn lever. De officier van justitie verklaarde dinsdag bij de rechtbank in Den Haag dat er sprake was van een poging tot doodslag op de man. 'Dit had einde verhaal kunnen zijn voor het slachtoffer.' Hij moest in het ziekenhuis geholpen worden.

'De vriendengroep wilde iemand helpen'

De officier van justitie eiste veertig maanden cel tegen K. 'Er was geen enkele aanleiding voor de steekpartij. De vriendengroep wilde uit medemenselijkheid alleen maar iemand helpen.'
K. moest zich bij de rechtbank ook nog verantwoorden voor de mishandeling van zijn vriendin gedurende een weekend, toen hij ook al onder invloed van de drugs zou zijn. K. vertelde dat hij zich aangevallen voelde door de vriendengroep, maar wist zich ook niet veel meer te herinneren van de steekpartij op straat.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.