Oud-minister Sander Dekker zwaargewond na val van racefiets, vrouw opgepakt

Hulpdiensten ontfermen zich over de zwaargewonde Sander Dekker
Hulpdiensten ontfermen zich over de zwaargewonde Sander Dekker © VR-Press
MONSTER - Voormalig minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een val van zijn racefiets in de duinen van Monster. Dat bevestigt een woordvoerder van de VVD na berichtgeving van De Telegraaf. De politie wil aan Omroep West niet bevestigen dat het om Sander Dekker gaat, maar houdt het op een 47-jarige man uit Den Haag. Ook meldt de politie dat een 42-jarige vrouw is aangehouden en wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel of eenvoudige mishandeling.
Ooggetuigen hebben aan De Telegraaf verklaard dat een wandelaarster de oud-minister, die hard zou hebben gereden, bij de arm heeft gepakt waardoor hij hard ten val kwam op het Schelpenpad. De gewonde Dekker is, nadat een traumahelikopter was ingevlogen, zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. VVD-Kamerleden zeggen dat de 47-jarige Hagenaar onder andere zijn ribben, sleutelbeen en bekken heeft gebroken.
Beelden van dinsdagavond, toen de hulpdiensten de zwaargewonde Sander Dekker op straat behandelden:
Oud-minister Sander Dekker zwaargewond na val van racefiets, 42-jarige vrouw opgepakt
Eerder werd gemeld dat een 42-jarige vrouw was aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling en poging tot doodslag. Die verdenking is inmiddels aangepast naar het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel of eenvoudige mishandeling. Er wordt nog onderzoek gedaan naar het ongeluk.

Oud-wethouder in Den Haag

Sander Dekker was van 2006 tot en met 2012 wethouder in Den Haag. De VVD'er verliet de hofstad om staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap te worden. In 2017 werd Dekker minister voor Rechtsbescherming in het kabinet Rutte III. Sinds januari van dit jaar is Sander Dekker geen minister meer.
Het is niet voor het eerst dat Sander Dekker met zijn racefiets valt. In 2015 brak hij zijn heup in Spanje en in 2013 kwam hij ten val door een overstekende hond.
Oud-minister Sander Dekker
Oud-minister Sander Dekker © ANP