'Nabestaanden onherstelbaar leed aangedaan', vrouw die haar vriend doodstak zeven jaar cel in

Tiffany de J. in de rechtbank
Tiffany de J. in de rechtbank © Nicole van den Hout
LEIDSCHENDAM - Een vrouw die vorig jaar haar vriend doodstak is woensdagmiddag tot zeven jaar cel veroordeeld door de Haagse rechtbank. Een appje van Tiffany's ex-vriend was op 3 juli vorig jaar aanleiding voor de zoveelste ruzie tussen de vrouw en haar vriend Lenson. De ruzie krijgt helaas die keer een fatale afloop wanneer Tiffany haar vriend neersteekt met een keukenmes. Volgens de rechtbank is er geen sprake van zelfverdediging en heeft Tiffany de nabestaanden 'onherstelbaar leed aangedaan'.
'Ga je steken? Steek dan!', zou Lenson volgens Tiffany hebben geschreeuwd tijdens de ruzie in de keuken. Het slachtoffer zou haar in de slaapkamer geslagen hebben, en probeerde haar te wurgen. Ze vertelde twee weken geleden bij de rechtbank, hoe ze naar de keuken wist te vluchten. Daar haalde ze een mes uit de la, om zichzelf te verdedigen. 'Ik was gewoon echt heel bang dat hij mij weer zou wurgen en ik dood zou gaan.'
Volgens de moeder van twee zou het gaan om een ongeluk waarbij Lenson in het keukenmes was gelopen dat zij vasthield. 'Ik had het mes in mijn handen en het is in zijn borst gekomen.' Maar woensdagmiddag oordeelt de rechter dat dat niet bewezen kan worden. Er was er volgens de rechtbank geen sprake van een dreigende situatie op het moment dat de vrouw met het mes uithaalde naar het slachtoffer. Tiffany zou daarnaast ook in eerdere verklaringen, die ze heeft afgelegd bij de politie, bevestigen dat ze weldegelijk had gestoken.

Onherstelbaar leed bij de nabestaanden

'Een jonge man is van zijn leven beroofd, en daarmee is de nabestaanden veel en onherstelbaar leed aangedaan', zei de rechter woensdag tijdens de uitspraak. De opgelegde celstraf van zeven jaar valt lager uit dan de strafeis van het Openbaar Ministerie. Die eiste twee weken geleden negen jaar celstraf tegen Tiffany. De rechtbank houdt er rekening mee dat er geweld is gebruikt tegen de veroordeelde vrouw, waardoor de straf lager uitvalt.
Nabestaanden van Lenson waren woensdag aanwezig in de rechtszaal. Tiffany was zelf niet aanwezig bij de uitspraak, haar vrienden en bekenden wel. Zij werden door de parketpolitie in een aparte ruimte van elkaar gezet.