Vrouw die verdacht wordt van laten vallen Sander Dekker vrijgelaten

De oud-minister werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht
De oud-minister werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht © VR Press
MONSTER - De vrouw die ervan verdacht wordt oud-minister Sander Dekker ten val te hebben gebracht van zijn racefiets, zit niet langer vast. Dat hebben de politie en het Openbaar Ministerie bepaald. De 42-jarige vrouw uit Monster wordt nog wel verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg.
De 47-jarige voormalig minister voor Rechtsbescherming, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en oud-wethouder van Den Haag viel dinsdagavond hard van zijn fiets op het Schelpenpad in Monster. Onder meer een traumahelikopter werd naar het duingebied gevlogen.
Sander Dekker heeft zijn ribben, sleutelbeen en bekken gebroken. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is buiten levensgevaar. Hoe het op dit moment met hem gaat, zegt een woordvoerder van de politie niet te kunnen zeggen.
Beelden van dinsdagavond, toen de hulpdiensten de zwaargewonde Sander Dekker op straat behandelden:
Oud-minister Sander Dekker zwaargewond na val van racefiets, 42-jarige vrouw opgepakt

'Vrouw pakte Dekker bij de arm'

Een ooggetuige heeft tegen De Telegraaf gezegd dat een wandelaar hem bij de arm had gepakt. Zij werd ter plaatse aangehouden. Vooralsnog gaat de politie ervan uit dat de vrouw zich binnenkort voor de rechter moet verantwoorden. In eerste instantie werd haar poging tot doodslag ten laste gelegd, maar die verdenking werd woensdag in de loop van de dag gewijzigd.
Sander Dekker
Sander Dekker © ANP