Stralend weer op komst: 'Zonovergoten editie van Parkpop en veel insmeren'

Komend weekend vindt de veertigste editie van Parkpop plaats
Komend weekend vindt de veertigste editie van Parkpop plaats © ANP
REGIO - De korte broek, zomerjurkjes en zonnebrandcrème kunnen weer uit de kast worden gehaald. Het wordt de komende dagen namelijk prachtig weer met prima temperaturen. 'In het weekend wordt het 20 à 21 graden met volop zon', verwacht Omroep West-weerman Huub Mizee. Mensen die van plan zijn om komend weekend Parkpop te bezoeken, kunnen dus ook de zomerse festivalkleren tevoorschijn halen. 'Perfect festivalweer!'
De afgelopen dagen liet het weer in de regio te wensen over door de vele regenbuien en bewolking, maar vanaf vrijdag komt daar behoorlijk wat verandering in. 'Vrijdag is het nog wat bewolkt en kan er wat regen vallen, maar dan wordt het al wel warmer', vertelt Mizee. 'Zaterdag en zondag schijnt de zon volop, blijft het droog en wordt het 20 à 21 graden', voegt de weerman enthousiast toe.
Het zonnige weer wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied dat over heel Noordwest-Europa trekt. 'Vanaf de Azoren via de Golf van Biskaje trekt er een hogedrukgebied richting ons land', legt Mizee uit. 'Maar ook in België, Duitsland en Polen wordt het de komende dagen mooi weer door dit hogedrukgebied', voegt hij toe.

Zonnig Parkpop

Na kletsnatte pinksterdagen kan komend weekend iedereen er weer op uit trekken met de fiets, de benenwagen of een bootje. 'Ook de barbecue kan weer uit de schuur worden gehaald. Misschien dat er iets meer bewolking komt zaterdag- en zondagavond, maar het blijft droog en warm', voegt Mizee toe.
De weersvoorspelling voor komend weekend is niet alleen goed nieuws voor de barbecueliefhebbers, ook de festivalgangers die dit weekend willen feesten op Parkpop gaan een zonnig muziekfeest tegemoet. 'Het wordt perfect en zonovergoten festivalweer', zegt Mizee. Door het coronavirus ging het festival de afgelopen twee jaar niet door. Maar het grootste festival van Den Haag is zondag 12 juni weer terug mét mooi weer. Het festival vindt wel op een nieuwe locatie plaats: het Malieveld. Onder andere Froukje, Maan, DI-RECT en Goldband zullen daar optreden tijdens de zonovergoten editie van het Haagse festival.
Zet alvast in je agenda: een week na Parkpop, op zondag 19 juni, zendt TV West de Parkpopspecial uit, met daarin optredens van o.a. Donny XL, Froukje, Maan, DI-RECT en vele anderen. De uitzending is vanaf 17.00 uur te zien op TV West en wordt daarna ieder uur herhaald.

'Goed insmeren is belangrijk'

Daarnaast waarschuwt Mizee voor een hoge zonkracht komend weekend. 'Het wordt zonkracht 7 of zelfs 8. Dat betekent dat je tijdens het middaguur binnen vijftien à twintig minuten kunt verbranden als je in de zon staat. Goed insmeren met een zonnebrandcrème met het liefst een hoge factor is dus heel belangrijk', legt hij uit. 'Zeker als je op het Malieveld staat. Op het Zuiderpark, waar het Haagse festival voorheen werd gehouden, waren er namelijk nog plekken met veel schaduw. Maar op het Malieveld is daar eigenlijk geen sprake van en sta je sowieso vol in de zon.'
Of dit zomerse weer voorlopig zal blijven, is nog onduidelijk. 'Na het weekend wordt het iets wisselvalliger met hier en daar een bui', vertelt Mizee. 'En wat het weer daarna gaat doen? Daarvoor moeten we echt nog even wachten voordat ik daar met meer zekerheid iets over kan zeggen.'