Cameratoezicht bij woning van 17-jarige jongen die in hoofd werd geschoten

De schietpartij was op een parkeerplaats in Zoetermeer
De schietpartij was op een parkeerplaats in Zoetermeer © Regio15
DELFT - Bij het huis van de 17-jarige jongen die eind mei in zijn hoofd werd geschoten bij het mboRijnland in Zoetermeer zijn camera's opgehangen. Dat laat burgemeester Marja van Bijsterveldt van Delft, de woonplaats van het slachtoffer, in een brief aan de gemeenteraad weten. Volgens de gemeente zijn er bij de politie signalen binnengekomen dat de dreiging richting de jongen nog niet voorbij is.
Het schietincident vond vorige week dinsdag plaats op een parkeerterrein naast het mboRijnland aan het Van Doornenplantsoen. Het 17-jarige slachtoffer uit Delft is een leerling van de Zoetermeerse school. Meerdere leerlingen vertelden aan Omroep West dat hij werd opgewacht en in zijn hoofd werd geschoten. Een dag later werden twee jongens van 17 en 18 jaar oud uit Den Haag aangehouden vanwege de schietpartij. Later werd ook nog een 17-jarige jongen uit Leidschendam opgepakt.
Ondanks dat het slachtoffer uit Delft nog steeds zwaar gewond in het ziekenhuis ligt, heeft burgemeester Van Bijsterveldt besloten om camerabeveiliging bij het huis van de jongen en de omliggende straten te plaatsen. Volgens de politie zijn er nog steeds signalen van dreigingen naar het slachtoffer en is het niet uit te sluiten dat ook het woonadres van de jongen hierbij wordt betrokken. Daar wonen een aantal familieleden.

Ook gevaarlijk voor voorbijgangers en omwonenden

Op 1 juni is al begonnen met het cameratoezicht rondom het huis. Burgemeester van Bijsterveldt heeft dit nu tot in ieder geval 4 juli verlengd. Ook wordt er de komende maand extra gesurveilleerd in en rondom de straat van het 17-jarige slachtoffer.
Daarnaast schrijft de burgemeester in de brief aan de Delftse gemeenteraad dat ze deze maatregelen ook neemt, omdat het gevaarlijk is voor voorbijgangers en inwoners van de straat. 'Er is sprake van een situatie waarin er mogelijk een verstoring van de openbare orde kan optreden', legt zij uit. Omwonenden zijn door de gemeente en de politie geïnformeerd over het cameratoezicht.