Minder treinen van en naar Gouda door personeelstekort bij NS

Reizigers op station Gouda
Reizigers op station Gouda © ANP
GOUDA - Er rijden zaterdag de hele dag minder intercity's tussen Gouda en Rotterdam en Gouda en Utrecht. De NS heeft een tekort aan personeel en schrapt daarom een deel van de treinen. Reizigers moeten rekening houden met ongeveer een kwartier extra reistijd.
Het traject Rotterdam-Gouda-Utrecht is niet het enige waar dit weekend minder treinen rijden vanwege het personeelstekort. Ook op de lijn Alkmaar-Maastricht en Schiphol-Nijmegen is dat het geval. Er rijden zelfs helemaal geen treinen tussen Utrecht en Almere en Groningen en Veendam. De NS roept reizigers op hun treinreis zorgvuldig te plannen om vertraging te voorkomen.
Vanaf maandag zijn er volgens de NS door de personeelstekorten ook minder treinen tussen Rotterdam, Schiphol en Arnhem. De NS komt niet alleen machinisten en conducteurs tekort, maar ook IT'ers, monteurs, medewerkers voor veiligheid en service en winkelpersoneel op de stations. De spoorwegen kampen met ongeveer 1100 openstaande vacatures. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) maakte eerder duidelijk aan de Tweede Kamer dat de tekorten mogelijk langere tijd zullen aanhouden, ook na de zomer.