112-nieuws | Piloot traumaheli kiest binnenplaats Paleis Noordeinde om te landen

De traumahelikopter landde op de binnenplaats van het paleis
De traumahelikopter landde op de binnenplaats van het paleis © Duindorp Online
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 13 juni. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Piloot traumaheli kiest binnenplaats Paleis Noordeinde om te landen

Het was maandagavond een niet alledaagse plek voor de piloot van de traumahelikopter om te landen. Vanwege een melding op de Toussaintkade in Den Haag werd het gele gevaarte geparkeerd op de binnenplaats van Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning en koningin.
Wat er precies aan de hand was op de Toussaintkade, is niet bekend. Ook is niet duidelijk of de koning maandag aan het begin van de avond in het paleis was.

Leidse politie onderzoekt zedenincident

Een man zou zich maandag in Leiden schuldig hebben gemaakt aan een zedenincident. Wat er precies is gebeurd, wil de politie niet zeggen. Het zedenincident zou rond 14.00 uur zijn gebeurd op de Schelpenkade in Leiden, ter hoogte van de Stadhouderslaan.
Een woordvoerster wilde maandagmiddag geen informatie geven, maar het voorval werd later alsnog door de politie naar buiten gebracht. 'We begrijpen dat dit nieuws veel vragen oproept. We moeten echter op dit moment terughoudend zijn.' Er is maandagmiddag meteen een onderzoek gestart.
Onderzoek op de Schelpenkade in Leiden
Onderzoek op de Schelpenkade in Leiden © Regio15
De politie zegt op zoek te zijn naar een verdachte die gevlucht zou zijn op een fiets. 'De verdachte is een man met een donkere huidskleur, hij droeg een zwart/groene jas, een zwarte broek en grijze schoenen.' Ook getuigen wordt gevraagd van zich te laten horen.

Auto ramt winkelruit in Zevenhuizen

Een automobilist is maandagmiddag met zijn wagen tegen de gevel van een kledingwinkel in Zevenhuizen gereden. Op foto's is te zien dat de schade aan en in de winkel groot is. Zo ligt al het glas van de winkelruit op de grond en zit er een groot gat in de stenen muur. Ook de auto heeft flinke schade opgelopen. Of er iemand gewond is geraakt bij het incident is niet bekend. Daarnaast is onduidelijk hoe de auto tegen de gevel aan kon rijden.
Auto crasht in winkelpand Zevenhuizen

Vrachtwagen vast onder aquaduct

Een vrachtwagen heeft een paar uur vast gezeten onder het Ringvaart-aquaduct op de A4 bij Roelofarendsveen. Volgens de ANWB waren twee rijstroken een paar uur gesloten. Inmiddels is de weg weer open.
Twee rijstroken zijn gesloten doordat de vrachtwagen vast is komen te zitten
Twee rijstroken zijn gesloten doordat de vrachtwagen vast is komen te zitten © Regio15

Brandend hooi op de A12

Een brandende aanhanger geladen met hooi heeft voor oponthoud gezorgd op de A12 richting Den Haag bij Nieuwerbrug. De brand is volgens Rijkswaterstaat inmiddels geblust.

Overval op Zeeman

De Zeeman aan de Goeverneurlaan in Den Haag is maandagochtend overvallen. Het incident gebeurde rond 10.15 uur. De overvaller dreigde met een steekwapen. Niemand raakte gewond.
De verdachte is nog voortvluchtig. De politie is op zoek naar een man van rond de 30 jaar oud met een zwarte jas en pet, donkergrijze broek van Adidas met groengele strepen en een wit mondkapje. De politie waarschuwt de man niet zelf te benaderen maar 112 te bellen.

Drugsafval gevonden in Rijpwetering

Langs de N445 bij Rijpwetering zijn maandagochtend meerdere vaten en jerrycans gevonden naast een verlaten schuurtje. Vermoedelijk gaat het om drugsafval. Op foto's is te zien dat de jerrycans gevuld zijn met een onbekende vloeistof.
Hulpdiensten zetten het gebied af en onderzochten de vondst. Onder meer politie en brandweer waren aanwezig. Het is niet bekend wie de vaten naast de provinciale weg gedumpt heeft.
Drugsafval Rijpwetering
Drugsafval Rijpwetering © Regio15