112-nieuws | Natuurbrand langs de Lek - Automobilist rijdt door na ongeluk

De brand ontstond in het riet langs de Lek
De brand ontstond in het riet langs de Lek © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 18 juni. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Twee gewonden (18 en 19) na vechtpartij

Bij een vechtpartij op zondagochtend aan de Haarlemmerstraat in Leiden zijn twee mannen van 18 en 19 uit Noordwijkerhout gewond geraakt. Toen de politie rond 5.10 uur een melding kreeg en ter plaatse kwam bleek dat een van de mannen was neergestoken. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Wat de toedracht van de vechtpartij was is niet bekend. De politie doet onderzoek in de omgeving en is op zoek naar getuigen.

Moeilijk bereikbare natuurbrand aan de Lek

Langs de Lek in Ammerstol heeft zaterdagavond een natuurbrand gewoed. Doordat het vuur ontstond tussen het riet langs de rivier was het voor de brandweer moeilijk om bij de brandhaard te komen en deze te blussen. 'Daarnaast is een natuurbrand een stuk moeilijker te blussen. Zeker met dit weer', vertelt een woordvoerder van de brandweer.
Uiteindelijk zijn er meerdere brandweereenheden uitgerukt om het vuur van verschillende kanten te blussen. 'Ook is er een grote watertank opgeroepen. Deze heeft blusslangen met extra lengte en voldoende water om de brand te doven', laat de woordvoerder weten. Inmiddels in het vuur geblust. Hoe de brand is ontstaan, is onduidelijk.

Zwaargewonde na ongeluk, veroorzaker rijdt weg

Op het Veluweplein in Den Haag is een 30-jarige fietser zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De automobilist is doorgereden zonder zich om het slachtoffer te ontfermen. Het ongeluk gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 2.00 uur.
De fietser kwam vanuit de richting van het Zuiderpark toen hij werd aangereden door een auto die vanaf de Soestdijksekade kwam. De bestuurder van de wagen stopte niet en reed door in de richting van station Moerwijk. De verdachte is sindsdien spoorloos.
Het ging om een kleine witte auto met een zwart-witte achterkant, laat de politie weten. Aan de voorkant moet de wagen schade hebben bij de verlichting.
De fietser raakte zwaargewond
De fietser raakte zwaargewond © Regio15

Gewonde bij steekpartij

Een 35-jarige man uit Den Haag is neergestoken. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in de buurt van een café in de Haagse Kepplerstraat, bij de Regentesselaan. Politieagenten en omstanders hebben de man eerste hulp verleend. Daarna is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Niet veel later hebben agenten een 31-jarige Hagenaar aangehouden als verdachte. Ook werd op straat een mes aangetroffen.
Het slachtoffer wordt geholpen
Het slachtoffer wordt geholpen © Regio15

Brandje in bedrijfspand Den Haag

In een bedrijfspand aan de Laan van Ypenburg heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed. Toen de brandweer arriveerde bleek het gebouw vol rook te staan. 'Na een zoekactie werd duidelijk dat er brand was ontstaan in een van de machines', laat een woordvoerder van de brandweer weten. Het vuur was daarna snel geblust.
De brandweer bij het pand aan de Laan van Ypenburg
De brandweer bij het pand aan de Laan van Ypenburg © Regio15

Arrestaties in onderzoek naar verdovende middelen

Vier mannen zijn onlangs door de politie aangehouden na invallen in drie huizen en een loods in Zoetermeer en Pijnacker. Dat gebeurde tijdens een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Er werden onder meer wapens, een bivakmuts, cash geld, geldtelmachines en verdovende middelen aangetroffen.
De invallen waren al ruim twee weken geleden, maar de politie bracht het nieuws nu pas naar buiten. Twee mannen uit Zoetermeer zijn aangehouden op verdenking van grootschalige handel in verdovende middelen, laat de politie weten. Eén van hen kon worden ingerekend in een huis in Zoetermeer. De ander in een hotelkamer in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Eén van de woningen waar de politie op 30 mei binnenviel bleek niet te zijn opgenomen in het Kadaster en de gemeentelijke basisadministratie. Daarop werden de twee mannen die daar aanwezig waren ook aangehouden. De woning is gesloten.