Branden en ontploffingen in park 's-Gravenzande: verdachten krijgen week om zich te melden

Eén van de ontploffingen in het park
Eén van de ontploffingen in het park © Politie
'S-GRAVENZANDE - Elf mannen die afgelopen oudejaarsdag betrokken waren bij brandstichtingen en vernielingen in het Zandeveltpark in 's-Gravenzande krijgen een week de tijd om zich bij de politie te melden. Doen ze dat niet, dan toont Team West op dinsdag 21 juni beelden van de mannen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 14 juni. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op drie momenten gedurende de dag van 31 december zijn er incidenten geweest in het park. Er zijn vuurtonnen uitgebouwd met pallets en ander brandbaar materiaal, waardoor flinke branden zijn ontstaan. Ook is er zwaar vuurwerk afgestoken en zijn delen van de speeltuin in het park beschadigd. Zo zijn een aantal prullenbakken opgeblazen en de lucht in geschoten. De schade voor de gemeente Westland loopt in de duizenden euro's.
Op beelden zijn de ontploffingen en brandstichtingen te zien:
Veel schade in park na branden en ontploffingen op oudejaarsdag - Team West
Er hing een camera in het park. Daardoor heeft de recherche in totaal elf verdachten in beeld die zich schuldig hebben gemaakt aan brandstichting en vernieling. Die beelden zijn al verspreid binnen de politie, maar de mannen zijn niet herkend. Nu krijgen de mensen die erbij betrokken waren een week de tijd om zich te melden. Dat kan bij de balie van het politiebureau in het Westland of via de opsporingstiplijn. Van de mannen waarvan de identiteit over een week niet bekend is, toont de politie op dinsdag 21 juni herkenbare beelden in Team West.

Heeft u een tip?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem