Hoofdrol voor Sassenheimse Nienke in Oostenrijkse musical Rebecca

Nienke Latten (rechts) speelt de hoofdrol in de musical Rebecca
Nienke Latten (rechts) speelt de hoofdrol in de musical Rebecca © VBW / Stefanie J. Steindl
SASSENHEIM - Het is een droom die uitkomt voor de Sassenheimse Nienke Latten. De zangeres speelt binnenkort de hoofdrol in de musical Rebecca in Wenen.
De musical Rebecca is een romantische thriller. In het Weense stuk speelt Nienke de vrouw 'Ich' die in dienst is bij een Amerikaanse vrouw, met wie ze op vakantie gaat naar Frankrijk. Ze wordt verliefd op een rijke Engelsman, maar voelt dat er iets aan de hand is waar niemand over wil praten. Het heeft te maken met de overleden vrouw van de man.
Door haar eerdere rol als prinses Jasmin in de Duitse musical Aladdin kan Nienke de rol in Wenen taaltechnisch goed aan. 'Het toffe is dat Duitsers en Oostenrijkers het Nederlandse accent wel schattig vinden. Dus gelukkig werkt het in mijn voordeel, maar voor mezelf wil ik natuurlijk accentloos op het podium staan', zegt Nienke. Ze krijgt daarom twee keer per week een speciale les voor de Duitse uitspraak.

Verhuizen naar Wenen

Nienke straalt nu nog in de musical ONE in Aalsmeer, die over twee weken is afgelopen. Ondertussen ze is in haar tijdelijke woning in Amsterdam druk bezig met verhuisdozen inpakken, want ze verhuist over twee weken naar Wenen. 'In ieder geval voor een jaar.'
Haar Cubaanse verloofde speelt in een musical in Keulen, waardoor ze straks niet alleen ver weg woont van haar familie in de Bollenstreek, maar ook van haar verloofde met wie ze volgend jaar zomer gaat trouwen.