Tesla knalt op auto, dronken bestuurder vlucht weg over A4

De Tesla raakte beschadigd
De Tesla raakte beschadigd © District8
DELFT - Een bestuurder die onder invloed was van alcohol is aangehouden na een wilde achtervolging over de snelweg. Op de A4 bij Nieuw-Vennep knalde de bestuurder in de nacht van donderdag op vrijdag rond 1.30 uur achterop een andere auto. In plaats van te stoppen, ging de man er met hoge snelheid vandoor. De politie van de eenheid Den Haag werd gealarmeerd en zette de achtervolging in, bevestigt de politie.
De man, die in een Tesla reed, negeerde het stopteken van de politie en sloeg al slingerend over de snelweg op de vlucht. Via de A4 kwam de wegpiraat op de A13 terecht waar ook weer bijna een botsing met een andere auto plaatsvond. Pas bij afrit 11, ter hoogte van Rotterdam The Hague Airport, wisten de agenten de elektrische auto klem te rijden.
De man werd opgepakt op verdenking van rijden onder invloed. Ook wordt hem verweten dat hij de plaats van het ongeval heeft verlaten. De bestuurder van de auto waar de man tegenop knalde, raakte niet gewond. 'We hebben dat slachtoffer ter plaatse kunnen helpen', zegt een politiewoordvoerder. De politie doet verder onderzoek.