Zoon vertelt 'later' over doodsteken eigen vader: 'Zwaarder dan verwacht'

Politie en een pakketbezorger bij het huis van doodgestoken Charles
Politie en een pakketbezorger bij het huis van doodgestoken Charles © Regio15
DEN HAAG - Zoon Jesse H. (40) kan nog niks zeggen over het doodsteken van zijn vader Charles vorig jaar. De 69-jarige Charles werd op 8 december gevonden in zijn woning aan de Wattstraat in Den Haag, waar hij doodgebloed was. Tijdens de zitting op vrijdag bij de Haagse rechtbank blijkt dat Jesse het nog te moeilijk vindt om een verklaring te geven over het doodsteken van zijn vader.
Rond 14.15 uur merkt een pakketbezorger dat de deur van Charles' woning openstaat. Hij waarschuwt een buurvrouw, waarna zij samen in de keuken van de woning de levenloze Charles aantreffen. Hij was neergestoken en overleden aan zijn verwondingen. De buurt waar Charles woonde reageerde geschokt op het verlies van hun lieve buurman, die elke week naar zijn moeder ging om soep te brengen. Hij woonde al meer dan 40 jaar in de woning en werkte tot aan zijn pensioen op Schiphol als IT-architect.
Wat Jesse er op 8 december toe dreef om zijn vader van het leven te beroven, is niet duidelijk. Hij wilde tijdens de zitting vrijdag nog niks kwijt over de gebeurtenis. Een paar dagen na het overlijden van Charles werd Jesse aangehouden. Daarna heeft hij wel met een deskundige gesproken over het incident, bleek tijdens de zitting. 'Dat viel mijn cliënt zwaarder dan verwacht', vertelt zijn advocaat. Daarom kon Jesse vrijdag nog geen verklaring geven over het doodsteken van zijn vader, dat doet hij 'later', vertelde hij tijdens de zitting.