Koningin Julianabrug tot oktober dicht voor gemotoriseerd verkeer

De brug is gestut nadat er scheurtjes waren ontdekt
De brug is gestut nadat er scheurtjes waren ontdekt © John van der Tol
ALPHEN AAN DEN RIJN - De Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn is vanaf maandag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer wegens werkzaamheden. Naar verwachting zal de afsluiting tot halverwege oktober duren. Het verkeer moet in de tussentijd via de Albert Schweitzerbrug of Hefbrug Gouwesluis om de Oude Rijn over te kunnen steken. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel gebruik maken van de brug.
De werkzaamheden zijn nodig omdat tijdens onderhoudswerk in juli van vorig jaar bleek dat de brug op het punt van bezwijken stond. Tijdens het frezen van de asfaltlaag van het fietspad bleek toen dat de bewapening van het dek op een van de aanbruggen, de twee vaste delen van een brug die op het land staan, was aangetast. Ook zaten er scheuren aan de onderzijde van het dek.
Tijdens de werkzaamheden wordt er de eerste weken vooral gesloopt. De gemeente waarschuwt dat dat voor trilling-, geluid- en stofhinder kan zorgen. Daarnaast kan men gedurende de hele afsluitingsperiode bouwverkeer verwachten in de omgeving van de brug, met name in de Willem de Zwijgerlaan en de Hooftstraat.