112-nieuws | Trein stilgezet om tieners met vuurwapen - Twee hulpverleners onwel bij reanimatie

© Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 20 juni. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Twee burgerhulpverleners onwel bij reanimatie

Twee personen die hulp verleenden bij een reanimatie in Boskoop, zijn zelf ook onwel geworden. Rond 10.10 uur maandagochtend werd melding gemaakt dat er iemand onwel was geworden in een woning aan de Goudse Rijweg. De twee burgerhulpverleners die onwel raakten, zijn door medisch personeel verzorgd en maken het nu weer goed, zegt een brandweerwoordvoerder. De patiënt voor wie de melding was, is naar het ziekenhuis gebracht.
Vermoedelijk waren er gevaarlijke stoffen aanwezig in het huis. Om wat voor stoffen dat dan gaat, kan de brandweerwoordvoerder niet zeggen. De technische recherche van de politie doet onderzoek in de woning.
De technische recherche van de politie doet onderzoek in het huis
De technische recherche van de politie doet onderzoek in het huis © MediaTV

Drie tieners met nepvuurwapen in trein

De politie heeft zondagavond laat drie tieners opgepakt in een trein die stil was gezet op Den Haag Centraal. De jongens waren in de trein gezien met een vuurwapen. Rond 21.45 uur stapte het drietal de trein in, waarna een melding werd gedaan.
Het perron waar de trein stond werd afgezet en de trein werd stilgezet. Agenten in kogelwerende vesten doorzochten de trein waarna de drie jongens werden opgepakt. Het gaat om twee Amsterdammers van 17 en 18 jaar oud en om een 16-jarige jongen uit Wormerveer. Ook werd een vuurwapen in beslag genomen. Na onderzoek bleek het te gaan om een plastic neppistool.

Man getaserd bij aanhouding

De politie heeft een man moeten taseren die zich verzette bij zijn aanhouding. Dat gebeurde zaterdag rond 18.00 uur in Krimpen aan de Lek, meldt de politie maandagochtend. De 35-jarige man wordt verdacht van huiselijk geweld.
Toen agenten de man wilden oppakken, ging hij 'volop in verzet'. Daarbij is de man getaserd, waarna hij kon worden meegenomen naar het bureau. De man heeft in ieder geval een huisverbod gekregen.
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP

Tientallen bekeuringen na negeren rood kruis op A4

Tientallen automobilisten die maandagochtend op de A4 een rood kruis boven de snelweg negeerden, kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten. Vanwege een kapotte vrachtwagen op de A4 bij Leidschendam richting Amsterdam was een rijstrook afgesloten.
Veel bestuurders negeerden die afsluiting en reden alsnog over de afgesloten baan, meldt Rijkswaterstaat. Helaas voor die automobilisten stond de weginspecteur al klaar met zijn bonnenboekje. De vrachtwagen wordt door een berger weggehaald. Naar verwachting duurt de afhandeling van het pechgeval tot 8.00 uur.