112-nieuws | Twee auto's botsen op elkaar in Den Haag - Growshop ontdekt in Boskoop

Twee auto's botsten op elkaar op de Dedemsvaartweg
Twee auto's botsten op elkaar op de Dedemsvaartweg © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 21 juni. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Twee auto's botsen op elkaar in Den Haag

Op de Dedemsvaartweg in Den Haag heeft dinsdagavond een aanrijding tussen twee auto's plaatsgevonden. De politie, brandweer en ambulance rukten massaal uit naar de plek van het incident. Toen de hulpdiensten arriveerden, bleek dat er nog een persoon vast zat in een auto. Om de inzittende te bevrijden, heeft de brandweer het portier van de auto eraf moeten knippen.
Vervolgens is deze persoon met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Of er meer gewonden zijn gevallen tijdens het ongeluk is niet bekend. Ook is onduidelijk hoe de aanrijding heeft kunnen plaatsvinden.

Growshop ontdekt in Boskoop

In een bedrijfspand aan de Roemer in Boskoop is een growshop ontdekt. De politie viel het pand dinsdagochtend binnen. Agenten hebben meerdere spullen in beslag genomen. Volgens de politie is er niemand gearresteerd. Mogelijk kan er woensdag meer informatie worden gegeven, zegt de woordvoerder.
Een growshop is een winkel waar spullen worden verkocht voor het kweken van planten. Dit kunnen dus ook producten zijn voor het telen van wiet. In dit geval kon de politie nog niet zeggen of de spullen die zijn meegenomen drugsgerelateerd zijn.
© Media TV

Omstanders waarschuwen bewoners na explosie en brand

De politie is een onderzoek gestart naar een explosie op een balkon van een woning aan het Plantenoord in Den Haag. Die explosie vond zondag rond middernacht plaats, meldt de politie dinsdag. In de nacht van zaterdag op zondag hoorden bewoners een harde knal. Daarna zagen ze brand op het balkon op de eerste etage.
Twee omstanders klommen het balkon op en blusten het vuur. Om de bewoners te waarschuwen werd een ruit van de balkondeur ingeslagen. De bewoners en omstander verlieten de woning. Eén van hen had last van de rook en had brandwonden op zijn voet door het uittrappen van de vlammen. De man moest naar het ziekenhuis, de andere betrokkenen bleven ongedeerd. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.
De explosie vond midden in de nacht plaats op het balkon
De explosie vond midden in de nacht plaats op het balkon © Regio15

Auto ingesloten door Haagse politie

Afgelopen nacht heeft de politie een bestuurder in moeten sluiten op de Jan Hendrikstraat in Den Haag. De politie wilde eerder op de avond een kleine grijze auto controleren, welke over de Vaillantlaan in Den Haag reed. Bij het zien van de politie reed de bestuurder met hoge snelheid weg. Politie dacht de man kwijt te zijn maar zagen hem even later bij een horecagelegenheid tegenover het politiebureau staan.
Het Team Technisch Toezicht kon de man via camera's in de gaten houden. Toen zij zagen dat hij na een uur weer weg wilde rijden namen de agenten posities in. Niet veel later kregen zij te horen dat de auto met hoge snelheid wegscheurde, waarop de politieauto's de grijze auto's in konden sluiten. De man bleek bij controle een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben en reed vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs. Bij aanhouding weigerde de bestuurder alle medewerking. Volgens de politie heeft de man deze strafbare feiten vaker gepleegd in het verleden.

Drie mannen en vrouw opgepakt na steekpartij

Drie mannen en een vrouw zijn maandagavond opgepakt na een steekpartij in een woning aan de Leyweg in Den Haag. Een 40-jarige man zonder vaste woonplaats raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis. Vlak na middernacht werd de politie gebeld dat er iemand was neergestoken. Het slachtoffer was in het huis van een vriend, die de politie belde.
Toen de politie aankwam, waren de daders al gevlucht. Doordat het kenteken van de vluchtauto bekend was, kon de politie deze traceren en bij Rotterdam tegenhouden. De vier inzittenden werden allemaal aangehouden. Het gaat om een 30-jarige vrouw uit Rotterdam, een 36-jarige man uit Capelle aan den IJssel en twee mannen (22 en 40 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zitten nog vast en worden verhoord. Op foto's is te zien dat er voor de woning een bebloed mes op straat ligt. De recherche doet sporenonderzoek.
De recherche doet onderzoek in de woning en op straat
De recherche doet onderzoek in de woning en op straat © Regio15