112-nieuws | Acht personen en trekker nodig om dikke stier uit sloot te helpen

De stier in de sloot trok vooral bekijks van de andere koeien
De stier in de sloot trok vooral bekijks van de andere koeien © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 22 juni. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Acht personen en trekker nodig om dikke stier uit sloot te helpen

De brandweer is woensdagmiddag druk bezig geweest om een zwaarlijvige stier uit een sloot te halen. De stier kwam rond 15.45 uur in de sloot terecht langs een weiland aan de Nieuweweg op de rand van Leiderdorp en Oud Ade. Met acht man sterk en met behulp van een trekker wist de brandweer het beest uit het water te trekken, waarna de spierbonk weer lekker in het weiland kon staan.
De stier kon weer op het droge worden geholpen
De stier kon weer op het droge worden geholpen © Regio15

Burgemeester sluit woning in Leiden na drugsvondst

Op last van burgemeester Henri Lenferink is woensdag een huis aan de Haagweg gesloten. De woning blijft tot 22 december op slot op grond van de Opiumwet.
Tijdens een doorzoeking van het pand is een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Ook werd er pepperspray, een groot bedrag aan contant geld en illegaal, zwaar vuurwerk gevonden. Bovendien zijn er in de telefoon van de bewoner chatgesprekken aangetroffen die wijzen op betrokkenheid bij de handel in en productie van verdovende middelen.

Grote wateroverlast bij lekkage in stadskantoor in Leiden

Op de derde verdieping van het Level-gebouw in Leiden is woensdagmiddag een flinke lekkage ontstaan. Volgens een brandweerwoordvoerder liep het water langs de muren naar beneden. 'We kregen rond 13.20 uur de melding dat er een enorme hoeveelheid water uit de liftschacht leek te komen', zegt de woordvoerder.
Omdat dat gevaarlijk is in combinatie met elektriciteit, is de brandweer ingeschakeld. Een uur na de melding wist de brandweer de lekkage te stoppen. Waar de lekkage is ontstaan, is nog niet bekend. 'Maar gezien de hoeveelheid, is het niet van een omgevallen waterkoker', besluit de woordvoerder van de brandweer. De eerste vier verdiepingen van het Level-gebouw worden gebruikt door gemeente Leiden. Onder andere het stadskantoor, waar mensen documenten kunnen ophalen, zit in het gebouw.
Het water liep ook het gebouw uit
Het water liep ook het gebouw uit © Regio15

Extinction Rebellion valt Belastingdienst binnen

Een groep van ongeveer 15 klimaatactivisten van Extinction Rebellion is het hoofdkantoor van de Belastingdienst in Den Haag binnengedrongen. Ze staan in de hal van het gebouw en hebben spandoeken en borden bij zich met teksten als 'Stop subsidies aan fossiele industrie' en 'Ik wil een toekomst'.
De politie is aanwezig bij het pand van de Belastingdienst. Het is niet duidelijk of het protest gevolgen heeft voor de werknemers.
Extinction Rebellion voert actie bij het hoofdkantoor van de Belastingdienst in Den Haag
Extinction Rebellion voert actie bij het hoofdkantoor van de Belastingdienst in Den Haag © Regio 15
Actievoerders in het gebouw van de Belastingdienst
Actievoerders in het gebouw van de Belastingdienst © Regio 15

Huiszoeking Alphen bij groot phising-onderzoek

Een huis in Alphen aan den Rijn is dinsdag doorzocht door de Nederlandse politie, in het kader van een groot onderzoek van het Belgische Openbaar Ministerie. Dat onderzoek houdt verband met een criminele organisatie die via phishing miljoenen euro's zou hebben buitgemaakt.
Ook op andere plekken in het land zijn dinsdag doorzoekingen gedaan. Acht mensen zijn aangehouden, onder andere uit Amsterdam, Rotterdam en Spijkenisse. Ook zijn dure horloges in beslag genomen en tienduizenden euro's aan contant geld.

Waterpark Leidschendam compleet vernield

Vandalen hebben in de nacht van maandag op dinsdag het aquapark in recreatiegebied Vlietland in Leidschendam compleet vernield. Dat meldt de wijkagent op Instagram. Hij roept mensen die iets verdachts hebben gezien op om zich te melden. Het aquapark is volgens de wijkagent nu onbruikbaar.
Op 1 juni werd het park met een oppervlakte van 2500 meter feestelijk geopend. Het bestaat uit allerlei opblaasbare attributen in het water.
© Regio15

Autobranden in Den Haag en Pijnacker

Op de Meerdijklaan in Den Haag is vannacht een auto uitgebrand. Ook aan de Meersingel in Pijnacker ging een auto in vlammen op. Hoe de branden zijn ontstaan, is nog niet bekend.