112-nieuws | Tractoren bij Tweede Kamer voor stikstofdebat, fietser uit Gouda overleden

Een groep boeren heeft zich verzameld voor het gebouw van de Tweede Kamer
Een groep boeren heeft zich verzameld voor het gebouw van de Tweede Kamer © Omroep West
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 23 juni. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Tractoren bij Tweede Kamer voor stikstofdebat

Voor het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag heeft een groepje boeren zich donderdagavond verzameld om te protesteren tegen de stikstofmaatregelen. De Tweede Kamer debatteert al de hele dag over de aangekondigde stikstofplannen.
De boeren staan met vier tractoren op de stoep van de Tweede Kamer. Ook zit een aantal boeren binnen op de publieke tribune. Volgens een Omroep West-verslaggever verloopt het protest rustig aan de Bezuidenhoutseweg. Er is wel politie en de Koninklijke Marechaussee aanwezig voor het gebouw van de Tweede Kamer.

Man onwel op water in Gouda

Een 61-jarige fietser uit Gouda is donderdagavond om het leven gekomen nadat hij onwel raakte en in het water langs de Bodegraafsestraatweg is beland. Hulpdiensten rukten massaal uit. Onder meer brandweerduikers en een traumahelikopter werden ingezet. De Bodegraafsestraatweg werd in beide richtingen afgesloten voor verkeer.
De Bodegraafsestraatweg is in beide richtingen afgesloten
De Bodegraafsestraatweg is in beide richtingen afgesloten © MediaTV

Hillegommer probeert 1500 kilo aan cokepakketten te versturen

Een 25-jarige man uit Hillegom is gearresteerd, omdat hij pakketten met cocaïne zou hebben willen versturen naar Australië. Volgens de politie is er 1485 kilo verstuurd naar het land aan de andere kant van de wereld. De vriendin van de man kreeg in haar huis in Hoofddorp ook bezoek van de politie. Zij zit vast op verdenking van witwassen.
De politie kwam de twee op het spoor toen er onderzoek werd gedaan naar de verstuurde – en ondertussen onderschepte – postpakketten. In de huizen van de man en de vrouw werden verdovende middelen, veel contant geld en apparatuur in beslag genomen. Datzelfde gebeurde met de verstuurde postpakketten.
Op het exporteren van verdovende middelen naar het buitenland staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar.
© Politie

Brandweer vist marter uit auto

De brandweer in Den Haag is donderdagochtend uitgerukt voor een marter. Het diertje had zich verborgen in de motor van een auto op het George Maduroplein. Ook de dierenambulance werd gewaarschuwd.
Tijdens de reddingsactie ontsnapte de marter en dook vervolgens in de motorkap van de bus van dierenambulance. Daar lukte het de brandweer om het dier te bevrijden. Het is meegenomen door de dierenambulance.
De marter in de motor
De marter in de motor © DIstrict 8