112-nieuws | Handgranaat gevonden - Leidse burgemeester sluit beschoten shishalounge

REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 26 juni. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Handgranaat gevonden in Den Haag

Op de Lippe-Biesterfeldweg in Den Haag is zondagmiddag een handgranaat gevonden. Mogelijk heeft een magneetvissers deze uit het water gevist. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de handgranaat meegenomen en ergens anders tot ontploffing gebracht.
De handgranaat die werd gevonden
De handgranaat die werd gevonden © Regio15

Burgemeester Lenferink sluit beschoten shishalounge

Burgemeester van Leiden Henri Lenferink sluit voor twee weken de horecagelegenheid aan de Herenstraat in Leiden die in de nacht van zaterdag op zondag is beschoten. Het gaat om de shishalounge de Marrakech Lounge. Afgelopen nacht kreeg de politie rond 3.15 uur de melding dat er schoten waren gehoord in de Herenstraat. Agenten die ter plaatse kwamen zagen dat het pand meerdere keren was geraakt. Er was niemand in het pand aanwezig. De politie is op zoek naar getuigen van de beschieting.
De shishalounge werd in september vorig jaar ook al beschoten. Daarbij raakte toen iemand lichtgewond. Voor burgemeester Lenferink van Leiden was die beschieting toen ook aanleiding om de horecagelegenheid te sluiten.
Die sluiting van vorig jaar was al beëindigd. Daarnaast is de alcoholwetvergunning in november ingetrokken. De horecagelegenheid was daardoor niet meer in exploitatie en de houten beplating op de voorgevel en de ramen was daarom nog aanwezig. De huurder van het pand mocht na de eerdere sluiting het pand wel weer betreden, maar met deze nieuwe sluiting mag dat nu wederom niet meer.
Het pand was al dichtgetimmerd
Het pand was al dichtgetimmerd © MediaTV
In de houten planken zijn zondagochtend kogelgaten te zien
In de houten planken zijn zondagochtend kogelgaten te zien © MediaTV
De eigenaar van de lounge zegt geen idee te hebben waarom zijn zaak opnieuw is beschoten. 'Ik werd om 06.00 uur door de politie gebeld dat er om 03.00 uur geschoten was. Meer weet ik niet', zegt de eigenaar. Hij geeft aan plannen te hebben om de zaak te verkopen: 'Ik wil dit hoofdstuk afsluiten en klaar zijn.'
In september zaten meerdere kogelgaten in de ruit:
De recherche heeft de schietpartij in 2021 uitgebreid onderzocht
De recherche heeft de schietpartij in 2021 uitgebreid onderzocht © Regio15

Auto over de kop in Rijswijk

Op de Huis te Landelaan in Rijswijk is een auto ondersteboven op straat beland. Ook een geparkeerde auto is daarbij geraakt. De inzittende van de gecrashte auto wordt in de ambulance onderzocht. Als gevolg van het ongeluk is de Huis te Landelaan in beide richtingen afgesloten. Daardoor is ook buslijn 22 gestremd.
De auto belandde ondersteboven op de weg na een aanrijding met een geparkeerde auto
De auto belandde ondersteboven op de weg na een aanrijding met een geparkeerde auto © Regio15

Haagse vrouw (53) omgekomen bij verkeersongeluk in Brabant

Bij een ernstig verkeersongeluk op de A58 in Brabant is een 53-jarige vrouw uit Den Haag omgekomen. Zes andere inzittenden van dezelfde auto raakten gewond, waaronder een kind. Ook deze personen komen uit onze regio, laat een woordvoerder van de politie weten. Zij zijn buiten levensgevaar.
Het ongeluk gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.15 uur bij het knooppunt Sint Annabosch, bij de toerit naar de A27. De auto waarin de slachtoffers zaten werd van achteren geraakt en belandde tegen de vangrail op zijn kant. Daarna werd de auto door een tweede voertuig geraakt.
Het ongeluk gebeurde op de A58
Het ongeluk gebeurde op de A58 © Twitter @wis_robertvdA