Wielrenster voltooit tocht langs alle provinciegrenzen

Nicole van Batenburg tijdens een tocht
Nicole van Batenburg tijdens een tocht © Privé
VOORBURG - Het was dit weekend afzien voor Nicole van Batenburg, maar uiteindelijk is het haar gelukt. De wielrenster wist ook een rondje langs de grenzen van de laatste twee Nederlandse provincies te rijden. Na zaterdag een rondje Overijssel te hebben gedaan was het zondag de beurt aan Drenthe. Met succes, waardoor de Voorburgse nu alle twaalf de provincies heeft gehad.
De bizarre uitdaging voor de Voorburgse ontstond in corona. Van Batenburg stond net op het punt zich te gaan meten met de beste amateurwielrensters van Nederland toen alle grote wedstrijden werden stilgelegd door de uitbraak van het virus. De voor haar studie in Amsterdam wonende Van Batenburg bedacht daarop iets anders. Een rondje fietsen langs de provinciegrenzen van alle provincies.
De eerste tien provincies had ze al gehad, maar er ontbraken er nog twee. Zaterdag stapte ze al om 4.00 uur op de fiets om een rondje rond de provincie Overijssel te fietsen. Ruim vierhonderd kilometer zat ze op de fiets, in totaal deed ze net iets minder dan vijftien uur over deze tocht.

Klein stukje afgesneden

Zondag deed ze het nog even dunnetjes over. Om iets voor 5.00 uur stapte ze op haar fiets voor haar laatste provincierondje. Deze rit was honderd kilometer korter, maar desondanks nog altijd een flinke uitdaging. Die Van Batenburg met succes voltooide. Al gaf de Voorburgse op haar social media eerlijk toe dat ze bij Coevorden wel een heel klein stukje had afgesneden.
Niet dat het veel afdoet aan de prestatie van de wielrenster, voor wie de tocht ook in het teken stond van het goede doel. Sinds enkele weken werkt ze voor het Rode Kruis, waardoor ze besloot zich te laten sponsoren voor het project Kilometers voor Kansen. Van Batenburg hoopte in het weekend 250 euro op te halen, maar uiteindelijk kwam de teller op meer dan 1000 euro te staan.