Bas Muijs terug als Stefano Sanders in GTST: 'Dit keer definitief'

Bas Muijs
Bas Muijs © ANP
DEN HAAG - Bas Muijs, ook wel bekend als Stefano Sanders in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden, keert terug naar Meerdijk. De Haagse acteur was eerder al jarenlang te zien in de soapserie en keerde daarna een paar keer kort terug. 'Maar nu is mijn rentree definitief', zegt Muijs in het radioprogramma Menno in de Middag op Radio West.
Muijs moest het goede nieuws wat langer voor zich houden dan verwacht. 'Ik wilde al eerder terug komen in de serie, maar toen werd ik getroffen door een hartaanval. Daar heb ik lang van moeten revalideren. Daardoor heb ik het heel lang geheim moeten houden.'
Maar nu is het eindelijk zover: 'Vanaf volgende week woensdag ben ik weer op televisie te zien als Stefano', zegt Muijs die vaker terugkeerde in de serie. 'In zeventien jaar ben ik vijf keer terug geweest als Stefano Sanders, maar altijd voor kortere periodes. Dit keer krijg ik een vaste rol, natuurlijk weer als Stefano. Dus ik zal voor hele lange tijd te zien zijn'.
Afgelopen april deed Bas Muijs bij Omroep West zijn verhaal:
Bas Muijs herstelt na zware hartaanval
Afgelopen december werd Muijs getroffen door een hele zware hartaanval, wat hem bijna het leven heeft gekost. 'Het was een heel ernstige hartaanval, waar ik bijna dood aan ben gegaan. De acute problemen zijn gelukkig voorbij en ik leef weer, ik doe het weer. Ik kan weer verder.'
Eerder dit jaar deed de soapster voor het eerst zijn verhaal op Radio West. Het gebeurde 's nachts. Het leek of alle lucht en leven uit me werd geperst. Ik sloeg mijn vrouw wakker en die had wel in de gaten dat het foute boel was', vertelt hij over het moment dat hij de hartaanval kreeg. Op dat moment weet hij nog niet wat er precies aan de hand is. Achteraf blijkt dat hij geluk heeft gehad: het bloedpropje in één van zijn kransslagaders schoot los, zodat zijn hart weer zuurstof kreeg.